Hava Durumu

MHP'den Sedat Yalçın'a ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın’a nezaket ziyaretinde bulundu. Yalçın, “Bursa’da siyaset yapanlar olarak üzerimizde ciddi sorumluluklar var. Önümüzde partiler üstü götüreceğimiz çok önemli konular duruyor. Bu konuları ele almak için il başkanları olarak daha sık bir araya gelmeliyiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2012 20:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2012 20:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
MHP'den Sedat Yalçın'a ziyaret


MHP İl Başkanı Hasan Toktaş, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’a iade-i ziyarette bulundu. Toktaş, AK Parti il kongresi daha önce olmasına rağmen Sedat Yalçın ve il yöneticilerinin nezaket örneği gösterip kendilerini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AK Parti’nin iktidar olma, MHP’nin de muhalefet etme sorumluğu olduğunu vurgulayan Toktaş, “AK Parti İl Başkanı olarak sizlerin yükü ağır. Bizler de yol gösterme anlamında üzerimize düşen muhalefet görevini sonuna kadar yapma azmi içerisindeyiz” dedi.
Toplantıda Bursa’da planlanan kentsel dönüşüme de değinen Toktaş, “Bursa, kentsel dönüşümde öncelikli şehirlerden biri. Kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme dönüşmemesi ve radikal olması gerekir. Sanayinin kent dışına taşınması şehir merkezinin konut alanlarıyla değerlendirilmesinin doğru olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.


MHP’lileri makamında görmekten mutlu olduğunu söyleyen AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da, bu görüşmelerin sıklaşması ve devam ettirilmesi gerekliliğine vurgu yaptı. Yalçın, “Bursa’da siyaset yapanlar olarak üzerimizde ciddi sorumluluklar var. Önümüzde partiler üstü götüreceğimiz çok önemli konular duruyor. Bu konuları ele almak için il başkanları olarak daha sık bir araya gelmeliyiz” diye konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM GEÇ KALINMIŞ BİR KONU…”
Kentsel dönüşümün sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin gündeminde olduğuna işaret eden Yalçın şöyle devam etti:
“Kentsel dönüşüm aslında geç kalınmış bir konu. Türkiye’nin deprem kuşağında olduğunu biliyoruz. Kentsel dönüşüm insanların hayatı açısından birinci derecede önemli bir konu. Bu konuda her türlü öneriye ve birlikte çalışma teklifine açığız. Ortak akılla yönetilecek bir konu. İleriye dönük 20-30 yıllık çalışmaları hep birlikte planlayalım. Kentsel dönüşüm sadece bir inşaat faaliyet değil. O mahalledeki sosyal hayatı yeni kurulacak mahallere taşıyabilirsek o zaman başarılı bir iş yapmış olacağız. Dünyada çok başarılı kentsel dönüşüm örnekleri var. Bu konu en az 20 yıl sürecek bir iş. Bunun gündem olması Türkiye için büyük bir kazanç. Birçok sektörü de hareketlendirecek. Tarihi kentler bakımından Bursa’nın bu süreci daha dikkatli yönetmesi lazım. Biz bu uyarıları hep beraber yapacağız.”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde öncelikli konuların başında yeni anayasanın geldiğini de hatırlatan Başkan Yalçın, “Biz de bu konu üzerine çalışacak bir komisyon kurduk. Ramazandan sonra yeni anayasa konusunu gündeme getirmek istiyoruz. Mecliste yapılan anayasa çalışmaları sonucunda yüzde 100 anlaşma olmayabilir ama asgari konuların mutlaka çözülmesi lazım” dedi.
Yalçın yeni anayasa konusunda MHP İl Başkanlığı’yla birlikte çalışabileceklerini de sözlerine ekledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.