Hava Durumu

Milas'taki yangında alevler Termik Santrale sıçradı!

Orman yangınları ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Yangınların devam ettiği 7 kentin 14 ilçesindeki çalışmalar havadan ve karadan sürüyor. Sabah saatlerinde kontrol altına alınan Manavgat'ın Kızıldağ bölgesindeki yangında alevler etkisini yeniden artırdı. Milas'taki mücadelede ise alevler rüzgarın da etkisiyle termik santrale ulaştı. Santraldeki personel tahliye edilirken, terminalde bulunan patlayıcı maddeler dışarı çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2021 21:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2021 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Milas'taki yangında alevler Termik Santrale sıçradı!

Milas'ta devam eden orman yangını tüm önlem ve çabalara rağmen termik santrale sıçradı.

Saat 21.00 sıralarında termik santralin elektrik iletim tellerinden de kıvılcımlar düşmeye başladı. Bunun ardından terminalin alarmı çalmaya başladı. Bu arada patlamaların da yaşandığı bölgede elektrikler kesildi.

Güvenlik gerekçesi ile insanların bölgeden uzaklaştığı Milas'taki santralde durum ciddiyetini koruyor.

MİLAS BELEDİYE BAŞKANI: SANTRAL BOŞALTILIYOR

Bölgedeki yangını günlerdir sosyal medya hesabından paylaşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangının termik santrale girdiğini söyledi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, "Alevler termik santrale girdi... Santral şu an tamamen boşaltılıyor ve şimdi sirenler çalıyor" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

A Haber, ATV ortak yayınına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangın tehlikesi altındaki Termik santrale ilişkin olarak "Termik santral yanma tehdidi ile karşı karşıya. Gün boyu uçaklar söndürme çalışması yaptı. Az önce kendileriyle görüşme yaptım, bunu söndürebilmek için aşırı bir rüzgar durumu söz konusu, rüzgar olmasa söndürmek kolay olacak. Rüzgar tehdidi yüzünden genişleterek, yayarak devam ettiriyor." dedi.

VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Milas'ta meydana gelen orman yangınının termik santrale sıçraması üzerine iskeleye gelen vatandaşların, çıkarma gemisiyle güvenli alana tahliye edildiğini duyurdu.

Bakanlık sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda:

"Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınının bölgedeki termik santraline yaklaşması üzerine, iskelede toplanan vatandaşlarımız Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait çıkarma gemilerimizle emniyetli bölgelere tahliye ediliyor"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.