Hava Durumu

'MKE, KİT kapsamından çıkarılsın' teklifi

AK Parti, Makine ve Kimya Endüstrisi'nin (MKE) KİT kapsamından çıkartılarak anonim şirket statüsüne alınması için hazırladığı kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2021 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2021 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'MKE, KİT kapsamından çıkarılsın' teklifi

Teklifte yer alan önemli düzenlemeler özetle şöyle:

- Türk Ticaret Kanunu ile özel hukuk hükümlerine tabi, başlangıç sermayesi 1 milyar 200 milyon lira olan MKE A.Ş kurulacak.

- Şirketin tüm sermayesi Hazine'ye ait olacak ancak oy, yönetim, temsil, denetim gibi hak ve yetkileri Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kullanacak.

- Şirket, askeri ve sivil amaçlı her çeşit silah, mühimmat, patlayıcı ve kimyasal madde, petro-kimya ve diğer kimyevi ürünleri, makine, teçhizat, malzeme, hammadde, araç-gereç, cihaz, sistem ve platformları yurt içi ve yurt dışında üretme veya ürettirme, pazarlama ve ticaretini yapma, temsilcilik faaliyetlerinde bulunacak.

- Şirket, MSB envanterinde bulunan taşınmazlar ile arazi, platform, silah, mühimmat, ekipman, sistem ve alt sistemler ile alt yapı ve test merkezlerini Milli Savunma Bakanı onayı ile bedelsiz kullanabilecek.

- Şirket, yurt içi ve dışında şirket kurabilecek, kurulmuş şirketleri satın alabilecek, gerektiğinde yurt içi ve yurt dışında temsilcilik açabilecek; milli güvenlik ve ulusal kalkınma içeren yatırım projeleri için Cumhurbaşkanı Kararı ile kamulaştırma yapma yetkisine sahip olacak.

- Şirket, Ticaret Kanunu'nun şirketlerin denetime ilişkin hükümlerinden muaf tutulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.