Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Moskovalı kadınların liste başı Türk erkeği

Moskova'da yaşayan kadınların geçtiğimiz yıl en çok evlendiği erkekler Türkiye'den oldu. Ülkemizi Nijerya'nın takip etmesi ise şaşırttı, listede daha sonra ise Vietnam ve ABD yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2020 23:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2020 23:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Moskovalı kadınların liste başı Türk erkeği

Moskova Nüfus İdaresi'nin verilerine göre Rusya'nın başkentinde yaşayan kadınlar geçtiğimiz yıl 81 Türk erkeğiyle evlenerek yabancı damat konusunda Türkiye'yi zirveye taşıdı. Türkiye'yi 63 kişiyle Nijerya izlemesi şaşırttı.

Moskova Nüfus İdaresi'nin verilerine göre başkent sakinlerinin bu yıl yabancılarla kıydığı nikahların sayısında eskiye göre artış gözlendi.

YÜZDE 10'DAN YÜZDE 15'E ÇIKTI

Moskova Nüfus İdaresi basın dairesinden Moskovskiy Komsomolets gazetesine yapılan açıklamaya göre Moskovalıların bu yıl yabancılarla yaptığı evliliklerin sayısında artış gözlendi. Açıklanan verilere göre geçen yıl Moskovalıların yabancılarla yaptığı evlilikler, tüm evliliklerin yüzde 10'unu oluştururken bu yılın başından beri bu oran yüzde 15'e ulaştı.

TÜRKİYE ZİRVEDE İKİNCİ SIRADA NİJERYA VAR

Açıklamaya göre bu yıl farklı vatandaşlığı olup ilişkilerini resmileştirmeye karar veren çiftlerin sayısı 6 bini aştı. Bununla birlikte yabancıların arasındaki damatlar, gelinlerden daha fazla.

'Denizaşırı prenslerin' yaklaşık 100 farklı ülkeden, yabancı gelinlerin ise 60 ülkeden oluğu belirtilen açıklamada, Moskovalı kadınlarla en sık evlilik yapan Türk erkeklerinin olduğu (81 kişi), onları izleyen Nijerya (63), Vietnam (54), ABD (47), İngiltere (42), İtalya (41), İsrail (40) ve Almanya (32) vatandaşları oldu.

MOSKOVALI ERKEKLERLE EVLENEN KADINLARDA YUNAN KADINLARI İLK SIRADA

Moskovalı erkeklerle evlilik yapmak isteyen kadınlar ise şöyle sıralandı: Yunanistan (66), Vietnam (50), Nijerya (15), Letonya (9), Estonya (9), Almanya (8) ve Küba (8).

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.