Hava Durumu

Mustafa Er: "Bu yıldan ders çıkarmalıyız"

Bursaspor Teknik Sorumlusu Mustafa Er ise ligde kaldıkları için mutlu olduklarını ve bu yıldan dersler çıkarmaları gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2017 21:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2017 21:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mustafa Er: "Bu yıldan ders çıkarmalıyız"

Er, maçın ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Maça başlamadan önce 'inancımızı hiçbir zaman yitirmeyeceğimizi, 90 dakika pes etmeden savaşacağımızı' konuşmuştuk. Oyuncular skor ne olursa olsun maçı bırakmayacaklarına söz vermişlerdi. Mağlup duruma düşmelerine rağmen hiç geri adım atmalardır. Hak ettiğimiz yerde devam etme adına bizim için çok önemli bir maçtı. Bu sonuçlardan kulübümüz olarak ciddi dersler çıkarmamız gerekiyor. Bursaspor'un buralarda olmaması gerekiyor. Bursaspor şampiyonluk yaşamış 5 kulüpten biri. Belki bunda da bir hayır var. Bazen sıçrayabilmek için yere çakılmak gerekiyor. Bundan dersler çıkararak önümüzdeki sezon Bursaspor hak ettiği zirve yarışında olacaktır."

'RAKİBİN OYUNDAN DÜŞECEĞİNİ BİLİYORDUK'

Trabzonspor'u bekledikleri gibi dirençli bulduklarını, ancak hedefi olmadığı için oyundan düşeceğini tahmin ettiklerini ifade eden Er, şöyle konuştu;

"Rakibin hiçbir iddiası olmadığı için her geçen dakika oyundan düşeceğini tahmin ediyorduk. İlk stratejimiz oyunu tutmaktı. Trabzonspor her ne olursa olsun iç sahada arzulu, istekli başlayan bir takım. Ama oyun ilerledikçe onların hedefsizliğinden dolayı konsantrasyon kaybı olacaktı. Biz o dakikalara kadar seviyemizi üste tutmaya çalıştık. Ummadığımız dakikada gol yedik. Oyun bize dönecek diye düşünürken gol yedik. Sonrasında oyuncularımız pes etmediler ve çok şükür maçı kazandık."

'HERKES ÜZERİNE DÜŞEN DERSİ ALMAK ZORUNDA'

Maçın ardından soyunma odasında duygu yoğunluğunun fazla olduğunu anlatan Er, şunları söyledi;

"Maçın ardından oyuncular birbirlerine sarıldılar. Çok ağır bir yüktü. Koca sezonun emeği bir maça sıkıştı. Taraftarlarımız takım iyi olsun diye mücadele ediyorlar. Bu sorunlar aşılacaktır diye düşünüyorum. Bursaspor kenetlendiği zaman çok büyük bir camia. Herkes bu sene üzerine düşün dersi almak zorunda. Alırsa zaten bu kulüp çok daha iyi yere gelecektir. Biz de dahi hepimizin hataları oldu. Bu seneden ders çıkarıp, yolumuza çok daha kuvvetli, emin adımlarla ilerlemek zorundayız."

'BİLAL CİDDİ KATKI SAĞLADI'

Mustafa Er, Bilal'i sahaya sürmesiyle ilgili sorulan soruya ise, "Kazanmamız gerekiyordu. Bize beraberlik yetmiyordu. Golü yiyince takımı biraz daha öne çektik. Bilal çok kaliteli bir oyuncu. Sahada da başlatmak için çok hamleler denedik. Sahada olmasını çok arzuluyorduk ama taktiksel anlamda hamle oyuncusu yaptık. Maçı çevirecek oyuncu olduğunu kendisine söyledik. Sağlıklı bir şekilde karşıladı ve gerçekten maçı çözen isim oldu. Topun bizde kalmasını sağladı. Ciddi katkısı oldu" yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.