Hava Durumu

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nden tarıma destek

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte planlı çalışarak kırsal mahallelerin meselelerini çözeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mustafakemalpaşa Belediyesi'nden tarıma destek
Başkan Kurtulan, Mustafakemalpaşa'daki 131 mahalle muhtarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Yalıntaş Düğün Salonu'ndaki toplantıda konuşan Kurtulan, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin daire başkanlıklarıyla bir araya gelerek, Mustafakemalpaşa'nın ihtiyaçlarını projelendirdiklerini söyledi. Büyükşehir Kanunu ile merkeze bağlan kırsal mahallelerin mal varlıklarını vatandaşın rızası olmadan hiç bir işleme tabi tutmadıklarını anlatan Kurtulan, köylünün talepleri doğrultusunda adım attıklarını kaydetti.

Ulaşım sisteminin değiştirilmesinden, tarım sanayii ve hayvancılık faaliyetleriyle kırsal kesimin desteklenmesine kadar bir çok proje yürüttüklerini dile getiren Kurtulan, "131 mahallenin hepsi için projelerimiz mevcut. Meseleleri kolektif akılla çözme yolundayız. Ulaşım için BURULAŞ'la alt yapı için ise BUSKİ ile görüşüyoruz. Köylünün rızası olmadan hiç bir mal varlığını satmadık, satmayacağız. Bütün köy okulları, lojmanlar vatandaşın hizmetindedir. İnsanımız, buralara düğün salonu isterse, park isterse, spor alanı isterse onu yapmak bizim görevimiz. Hem mahallelere hem de Bursa'ya ulaşımda yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Kaliteli ve rahat bir ulaşım için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte devredeyiz. Şoför esnafının da hak ve hukukunu gözeterek bu sıkıntıları masaya yatırdık. En kısa sürede bir çözüme kavuşacaktır. Daha modern bir terminali de Mustafakemalpaşa'ya kazandıracağız. Çöp toplama konusunda ise şartları daha da iyileştirdik. 8 adet çöp aracı almak üzereyiz. Her mahallemize ihtiyaçları doğrultusunda çöp konteynırı göndermeye devam edeceğiz. Ayrıca kırsal kesimin yetiştirdiği ürünlerin değerlendirilmesi için önemli bir adım attık. Ormankadı Mahallesi'nde ürün toplama ve pazarlama merkezinin temelini attık. Mustafakemalpaşa bir tarım bölgesi. Üç konserve fabrikası yatırım için bizimle irtibat halinde. Bizim vasıflı işçiye ihtiyacımız var. Kırsal kesimlerde yaşayan gençlerimizi iş kurslarına gitmeleri için aracı olalım, onları teşvik edelim” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.