Hava Durumu

Naci Bostancı'dan Paris İklim Anlaşması açıklaması

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı: "Paris İklim Anlaşması Meclis'in en önemli başlangıç işlerinden olacak. İmzalarımız tamamlandı. Muhalefetle de görüşeceğiz. Meclis'e en kısa sürede arz edip geçireceğiz. En hızlı şekilde geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2021 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2021 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Naci Bostancı'dan Paris İklim Anlaşması açıklaması

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Paris İklim Anlaşması'yla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. "Paris İklim Anlaşması Meclis'in en önemli başlangıç işlerinden olacak" diyen Bostancı, devamında şu bilgileri verdi:

"İmzalarımız tamamlandı. Muhalefetle de görüşeceğiz. Meclis'e en kısa sürede arz edip geçireceğiz. En hızlı şekilde geçirmeyi planlıyoruz."

Dün Birleşmiş Milletler'in (BM) 76. Genel Kurulu görüşmelerinde katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söylemişti:

"Paris İklim Anlaşmasına ilk imza atan ülkelerden biriyiz. Ancak, yükümlülüklerle ilgili adaletsizlikler sebebiyle henüz bu anlaşmayı yürürlüğe koymamıştık. Son dönemde bu çerçevede kaydedilen mesafenin ardından aldığımız kararı, buradan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulundan tüm dünyaya duyurmak istiyorum. Paris İklim Anlaşması'nı, atılacak yapıcı adımlara uygun şekilde ve ulusal katkı beyanımız çerçevesinde, önümüzdeki ay Meclisimizin onayına sunmayı planlıyoruz.

Glasgow'da yapılacak Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansından önce, 'karbon nötr' hedefli anlaşmanın onay aşamasını tamamlamayı düşünüyoruz. Yatırım, üretim, istihdam politikalarımızda köklü değişikliğe yol açacak bu süreci, 2053 vizyonumuzun ana unsurlarından biri olarak kabul ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.