Hava Durumu

Nadir görülen bir tür! Yalova'da ortaya çıktı

Yalova'da Altınova Hersek Lagününde nadir görülen bir tür olan kızılgerdanlı dalgıç (gavia stellata) kuşunun da kayıt altına alınmasıyla kuş türü sayısı 231e çıktı. Kızılgerdanlı dalgıç, nesli tükenenler kategorisinde yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2020 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2020 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nadir görülen bir tür! Yalova'da ortaya çıktı

Marmara Bölgesinin kuş çeşitliliği açısından en önemli sulak alanlarının başında gelen Hersek Lagününde nadir görülen bir kuş türü olan kızılgerdanlı dalgıç kayıt altına alındı. Altınova ilçesindeki Hersek Lagününde tespit edilen yeni türlerle bölgenin değerinin arttığını ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Marmara Bölgesinin kuş çeşitliliği açısından en önemli sulak alanlarının başında Hersek Lagününün geldiğini belirtti. Başkan Dr. Oral, Hersek Lagününün Afrika- Avrupa kuş göç yolu üzerinde olması nedeniyle popülasyonunun sürekli arttığını kaydetti.

NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ ALTINDA

Hersek Lagününde nadir bir kuş türünün daha kayıt altına alındığını açıklayan Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül ise, Türkiye'de nadir kış ziyaretçisi kızılgerdanlı dalgıç gavia stellata kasım ayının son günlerinde Lagünün hemen deniz tarafında gözlenerek kayıtlara geçirilmiştir. Dalgıç kuşları familyasından olan kızılgerdanlı dalgıç, küçük narin yapısı ve yukarı kıvrık gagasıyla diğerlerinden kolayca ayrılır. Korunma durumu, soyu azalan kategorisinde yer alan bu nadir su kuşunun Hersek Lagünü listesinde yer almasıyla tür sayısı 231e çıkmış oldu dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.