Hava Durumu

NASA yönetici arıyor! Yıllık maaşı 188 bin dolar

NASA, Mars'tan alınan örneklerin Dünya'ya getirilmesi için kolları sıvadı. Bu göreve liderlik edecek kişi için arayışlar da başladı. Önümüzdeki 10 yılı kapsayan Mars Sample Return (MSR) programı kapsamında, örnekler dünyaya getirilecek. NASA yönetici arayışlarına da başladı. Mars 2020 planları için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2020 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2020 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
NASA yönetici arıyor! Yıllık maaşı 188 bin dolar

NASA yönetici arayışına başladı

MSR programı kapsamında, Mars'tan alınan toprak, atmosfer ve kaya örnekleri Dünya'ya getirilecek ve burada test edilecek. Burada hemen belirtelim, NASA daha öncesinde Mars'a keşif araçları göndermişti ancak bu araçlar oradan topladıklarını ne yazık ki Dünya'ya ulaştıramadı. MSR ile bu durumun kökten değişmesi hedefleniyor. Bu da Mars hakkında çok daha fazla bilgi elde etmemizin yolunu açacak.

NASA yönetici arayışına da başladı. Yönetici olacak kişinin yıllık maaşı 188.066 dolar olacak. Bu da aylık yaklaşık 15.672 dolara denk geliyor. Seçilecek kişi görev planlama aşamalarının yanında tasarım ve geliştirmeden sorumlu olacak. Ayrıca fırlatmadan Mars görevlerine kadar tüm programın denetimi de onda olacak.

Mars 2020 planları için çalışmalar sürüyor

Yönetici ilanı için başvurular başladı. Son tarih 5 Şubat olarak belirlendi. Bu tarihe kadar başvuran adayların, uzay uçuşu programlarını yürütme deneyimi ile birlikte bilimsel alandaki lisans derecelerine bakılacak.

NASA daha önce Mars'a gönderdiği uzay robotları ile gezegenin fotoğraflarını elde etti. Şimdi ise sıra oradan gelecek toprak ve kaya örneklerinde.

Mars 2020 kapsamında ilk roket, Temmuz 2020'de fırlatılacak. Planlamalara göre bu roket Şubat 2021'de Mars'a ayak basacak.

NASA tarafından açılan ilana buradan ulaşabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.