Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Necmettin Batırel'den doların düşmesi için yeni formül

2017 yılında doların piyasadaki yükselişinin önlemesi konusunda, "Merkez Bankası Lideri olsam, 10 milyar dolar şakkadak satarım! Şaşırır millet, dolar düşer" teklifinde bulunan Türkiye Gazetesi muharriri Necmettin Batırel, iktisadın içinde bulunduğu tabloya dair yeni bir kıymetlendirme yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2021 23:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2021 23:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Necmettin Batırel'den doların düşmesi için yeni formül

Batırel, "En büyük koz" başlıklı yazısında döviz kurlarının daima yükseldiğini belirterek "Morallerle birlikte istikrarlar de bozuluyor. Pekala, bu tablo nasıl düzelecek?" diye sordu.

"50 MİLYAR DOLARLIK FON BÜTÜN HESAPLARI BOZAR"

Batırel yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretlerine atıfta bulunarak, "Bu ülkelerden sağlanacak 50 milyar dolarlık bir fon bütün hesapları bozar. Çil yavrusu üzere dağılırlar." sözünü kullandı.

"TÜRK BANKALARININ, LONDRA PİYASASINA TL AKIŞINI KESMELERİ LAZIM"

Batırel yazısında şu tabirlere yer verdi:

"Merkez Bankasının piyasalara 1 milyar dolarlık direkt müdahalesiyle gevşeyen piyasa, Londra piyasasının dayanağıyla yine atağa kalktı. Bir kere Türk bankalarının Londra piyasasına TL akışını kesmeleri lazım. Böylelikle düşük faizle TL borçlanıp döviz almaları katiyen engellenmeli. Cumhurbaşkanının faizleri daima düşük tutacağız kelamından sonra büyük bir kur savaşı başladı. Emel, Türk lirasını eriterek uygulanan faiz siyasetinin sonuç vermediğini göstererek Erdoğan'ı halkın gözünde küçük düşürmek."

"ÇİL YAVRUSU ÜZERE DAĞILIRLAR"

"Hükümet piyasaları çok yakından izliyor. Kimin ne yaptığını biliyor" diyen Necmettin Batırel, yazısını şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı 6-7 Aralık'ta Katar'ı, şubat başında da BAE'yi ziyaret edecek. Bu ülkelerden sağlanacak, 50 milyar dolarlık bir fon bütün hesapları bozar. Çil yavrusu üzere dağılırlar. Erdoğan usta bir satranç oyuncusu üzere her vakit 4-5 atak sonrasını düşünerek karar alır. Bugüne kadar kendine güvenenleri hiç yanıltmadı. Daima doğruları yaptı. En sıkıntı gününde vatandaşının yanında yer aldı. Üç kuruşluk kur hareketine pabuç mu bırakacak? Hiç kuşkunuz olmasın. Şayet faiz konusunda gemileri yakmışsa elinde çok değerli bir koz vardır. Merak etmeyin yakında açıklanır..."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.