Hava Durumu

Netflix rakibinin gerisinde kaldı!

Son dönemde dijital içerik platformları arasındaki rekabet oldukça kızışmış durumda. Netflix; birçok ülkede en çok indirilen yayın uygulaması olurken, Amerika'da rakibinin gerisinde kaldı. Disney Plus Netflix'i geçti ve ABD'de en çok indirilen dijital yayın platformu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2020 22:42
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2020 22:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Netflix rakibinin gerisinde kaldı!

Disney Plus Netflix'i geçti ve en çok indirilen uygulama oldu

Yakın zamana kadar Disney'in çizgi roman uyarlaması içerikleri, Netflix orijinal yapımı olarak kullanıcılarla buluşuyordu. Fakat sonrasında Disney Plus adıyla kendi platformunu oluşturan şirket, Netflix'e rakip olmuştu.

Şu anda Türkiye'de kullanılabilir olmayan fakat Avrupa bölgesinde çoğu ülkede ve Amerika'da kullanıma açık olan Disney Plus'ın indirme sayıları firmanın yüzünü güldürüyor. ABD'de kategorisinin en çok indirilen uygulaması olan platform, globalde de 7. sırada yer aldı.

Kategorinin diğer dikkat çeken uygulamaları; Youtube, ABD'de 4. sırada, globalde ise 39.4 milyon indirme sayısı ile 2. sırada yer alırken, Amazon Prime da ABD'de 5. sırada, globalde 3. sırada yer aldı. Global değerlendirmede listenin zirvesinde ise 59.1 milyon indirme ile hala Netflix bulunuyor.

COVID-19 trafikleri artırdı

Beklenildiği gibi Corona virüs salgını da bu uygulamaların trafiğini artırdı. İndirme sayıları açıklanan bu rapora göre, geçtiğimiz Mart ayında trafikler yüzde 30,7 artış gösterdi.

Hatta bilindiği üzere, Netflix gibi bazı yayın platformları bu akışın bir sorun yaratmaması için video kalitesini düşürmek gibi önlemler almıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.