Hava Durumu

Nihat Kahveci'den olay Cengiz Ünder sözleri

Nihat Kahveci, A Milli Takımımızın Azerbaycan'ı 2-1 yendiği maçın ardından TRT Spor'da değerlendirmelerde bulundu ve oyuncularımızın son durumuna değinirken, EURO 2020 öncesinde önerilerini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2021 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2021 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nihat Kahveci'den olay Cengiz Ünder sözleri

İşte eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Tümer Metin'in yorumları;

"KEREM İLE HALİL ANLAŞIYOR"
Maçın en güzel anı, Kerem'in dönüşüydü. Halil ile iyi anlaşıyorlar, muhteşem bir hareket yaptı. Şanslarını iyi değerlendirdiler.

"HALİL EN İYİLERDENDİ"
Halil çok kaliteli bir oyuncu. Galatasaray'daki performansını da milli takıma taşıdı. Çabukluğunu ceza alanında iyi kullanıyor. Daha çok topla buluşsa, daha iyi performans gösterebilirdi. Maçın en iyilerinden biriydi. Gol attıktan sonra özgüveni de tavan oldu.

"KEREM AVRUPAİ OYNUYOR"
Bugün ilk defa oynayanlar var, Altay, Rıdvan, Kerem, Halil. Özellikle Halil, bu takımda görev aldığında, 90 dakika olur, 20 dakika olur, ne kadar tehlikeli olduğunu, nerelere koşabileceğini ve gol atabileceğini gösterdi. Arkası dönük oynamayı da biliyor. Kerem öne hareketlilik getirdi, Avrupai bir oyuncu, topu verdiğinde statik kalmıyor. Kerem'i daha çok önde izlemeyi isterdim ama mecburi sakatlık nedeniyle bek oynadı. Şenol hocanın bu maç sonrasında işi daha da zorlaştı. Hiç beklenmedik bir kahraman çıksa, kim diye sorsanız, ben bugün Halil Dervişoğlu'nun oturmaya başladığını söyleyebilirim.

"RIDVAN KENDİNİ GÖSTERMELİ"
Rıdvan Yılmaz rüyadaydı. Futbolcu yola çıktığında Türkiye'nin en büyük takımlarında oynamak ister ve sonra hedefi milli takım olur. Milli Tkaım'a geldi ve ilk maçında 11 çıktı, bu herkese nasip olmaz. İlk defa kenarda tek başına farklı bir sistemde oynadı ve Beşiktaş'ın son maçlarında fazla oynamayan bir Rıdvan vardı. Bunlar üst üste gelince heyecanlı bir Rıdvan vardı. Rıdvan'ın 'Önemli olan burada kalıcı olmak' diye bir sözü vardı. Çok güzel söz, umarım sonraki maçlarda bunu uygulamak için oynar. Bu forma, ağır bir formadır. Caner de çok konuşuldu, ister istemez psikolojik olarak onlardan da etkilendiğini düşünüyorum ama Rıdvan çıkıp kendini gösterecek. Buralar hata kabul etmiyor.

"CENGİZ'E 3 VERİYORUM"
Cengiz'e 10 üzerinden 3 veriyorum, kalitesi zaten 10 üzerinden 9, bazen 10 oluyor. Fizik olarak çok eksik olduğunu gördük. Fizik olmadığında kalite kaybolmaz diyoruz, en kötü oynadığı maçta bile onu yansıtabiliyor. Bu kadar olmamalıydı. Burak, Hakan, Kenan, Çalhanoğlu son maçlarda çok iyi oynadı, Cengiz'i kimse konuşmadı. Biraz milli takıma uzak kaldığında ve yerindekiler iyi oynadığında, 'Acaba geri dönerek tekrar yerimi alabilir miyim' diye bir şey oluyor.

ALTAY - UĞURCAN
Uğurcan daha iyi, Altay daha iyi muhabbetleri dönüyor, hiç oralara takılmamak lazım. Buraları aşalım, burası milli takım. Beşiktaşlı, Galatasaraylı, Fenerli, Trabzonlu olabilir ama buralara bakmamak lazım. Her kaleci hata yapıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.