Hava Durumu

O bölgede 'mavi'ye dönen ilk kent

Koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama tüm hızıyla sürerken bir ilde daha durum değişti. Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı güncel tabloya göre yüzde 75.1 aşılama oranıyla Amasya, Türkiye'de mavi kategoride yer alan 6., Karadeniz bölgesinde de ilk il oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2021 21:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2021 21:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
O bölgede 'mavi'ye dönen ilk kent

Amasya, Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan günlük koronavirüs tablosunda yüzde 75,1'lik aşılama oranıyla mavi kategoride yer aldı. Amasya; bu oranla Türkiye'de mavi kategoride yer alan 6., Karadeniz bölgesinde de ilk il oldu.

AMASYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Amasya Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile vatandaşlara teşekkür ederek, "Sizlerin duyarlılığı ile uyguladığımız yerinde ve etkin yöntemlerle aşılamada %75.1'lik oranla 'Mavi' iller arasında yer aldık. Bundan sonraki nihai hedefimiz ise halkımızın, özellikle de gençlerimizin desteğiyle aşılamada %100'e ulaşmaktır" denildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tedbirli olmaz ve aşı olmazsak salgını durdurmak çok uzun sürebilir. Ödediğimiz bedelleri, kaybettiğimiz sevdiklerimizi düşünün ve aşınızı olun" ifadelerini kullandı.

"MOLA SİZDEN, AŞI VE ÇAY BİZDEN"

Amasya Valisi Mustafa Masatlı ise valiliğin Kurban Bayramı tatili dolayısıyla seyahat edenlere yönelik hayata geçirdiği "Mola Sizden, Aşı ve Çay Bizden" kampanyası kapsamında aşılarını henüz yaptırmayan vatandaşları polis kontrol noktasında kurulan aşı noktasında aşı olmaya davet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.