Hava Durumu

O ilçe karıştı! 3 ölü

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK yandaşları tarafından güvenlik güçlerinin ara sokaklara geçişini engellemek için bazı sokaklara açılan hendekleri kapatmak isteyen polis ekiplerine düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi öldürüldü, 1 polis ağır yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2015 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2015 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
O ilçe karıştı! 3 ölü
Silopi’ni Başak ve Barbaros mahallelerinde PKK’nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri güvenlik güçlerinin girişlerini engellemek için kazdığı hendekleri kapatmak için bugün saat 05.00 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri mahallelere kepçeler ve zırhlı araçlarla gitti. Polis ekiplerin mahallerde roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açılması üzerine polis de karşılık verdi.   



Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan ve yaklaşık 4 saat süren çatışmada 3 kişi öldürüldü. Roketatarın isabet ettiği zırhlı araçtaki 1 polis ağır yaralandı. Yaralanan polis memuru ve ölen 3 kişinin cenazesinin götürüldüğü Silopi Devlet Hastanesi önünde geniş güvenlik önlemi alındı.

Bu arada yaralıların götürüldüğü Silopi Devlet Hastanesi’nde acil hastalar dışında gelen hastalar kabul edilmedi. Güvenlik güçleri hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, acil hastalar dışında gelenlerin girişine izin verilmedi.





Silopi’nin Başak Mahallesi’nde çatışmalar devam ederken, İlçe Jandarma Komutanlığı’na ait birlikler de zırhlı araçlarla ilçe merkezine inerek, stratejik noktalarda konuşlandırıldı. Helikopterler de havadan denetim yapmaya başladı. Çatışmalar nedeniyle halk evlerine kapandı. Çatışmanın sürdüğü mahallede bazı evlerde yangın çıktığı haberleri geldi.


CİZRE’DE GECE YAŞANAN PATLAMA VE ÇATIŞMALARIN İZLERİ ORTAYA ÇIKTI

Şırnak’ın Cizre İlçesi Nusaybin Caddesinde dün gece PKK’nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensuplarıyla polis arasında çıkan çatışma ve orta refüje konularak patlatılan tahrip gücü yüksek bombanın izleri, sabah gün aydınlandığında daha net ortaya çıktı. Çatışma ve patlamanın olduğu bölgede bir çok iş yerinin hasar gördüğü ve çok sayıda boş kovanların caddede bulunduğu görüldü.

Cizre’nin Nur Mahallesindeki Nusaybin Caddesini dün gece barikatlarla kapatan YDG-H’lilerin polis ile çatışması ve gece patlattıkları patlayıcının izleri sabah saatlerinde gün aydınlandığında daha net ortaya çıktı. Dün gece çıkan ve 2 polisin yaralandığı patlama ve çatışmadan sonra sabah saatlerinde olay yerine gelenler, gördükleri manzara karşısında adeta dehşete düştü. Savaş alanını andıran görüntülerin olduğu cadde üzerinde orta refüje konularak patlatılan tahrip gücü yüksek patlayıcının patlaması sonucu çok sayıda iş yerinin hasar gördüğü görüldü. Cadde ortasında dün gece kullanılan silahların yüzlerce boş kovanları bulunurken, Belediye ekipleri dün gecenin izlerini silmek için temizlik çalışmalarına başladı.

ULUDERE KAYMAKAMLIĞI'NA TACİZ ATEŞİ      

Şırnak'ın Uludere ilçesinde, bölücü Terör örgütü PKK mensuplarınca Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı binalarına taciz ateşi açıldı.

Bir grup terör örgütü üyesi, ilçe merkezindeki kaymakamlık, emniyet ve jandarma binalarına eş zamanlı uzun namlulu silahlarla saldırdı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği saldırılarda can kaybı ve yaralanan olmadı. Karanlıktan yararlanarak izini kaybettiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.
      
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.