Hava Durumu

O savcılara görev yok

Özel yetkili mahkemeler'in yerine oluşturulan bölge ağır ceza Mahkemeleri'ne yeni atamalar yapılırken, aralarından Başsavcı Vekili Fikret Seçen ve Saadettin Sarıkaya gibi bazı savcılara yeni düzenleme kapsamında yetki verilmedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2012 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2012 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
O savcılara görev yok
 3. Yargı Paketi'yle birlikte özel yetkili mahkemeler kaldırılmış yerine bölge ağır ceza mahkemeleri kurulmuştu. HSYK bu konuyla ilgili yürüttüğü çalışmayı tamamladı, atamalar yapıldı. Özel yetkili mahkeme sayısı 8'di ancak bölge ağır ceza mahkeme sayısının 13 olduğu bildirildi. Buna göre, 2'si İstanbul, 2'si de Diyarbakır'da olmak üzere Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Malatya, Samsun, Erzurum ve Van'da kurulan bölge ağır ceza mahkemelerine atamalar yapıldı.

O SAVCILARA GÖREV YOK

Başsavcı Vekili Fikret Seçen, MİT soruşturmasını yürüten Saadettin Sarıkaya ve Bilal Bayraktar ile Balyoz soruşturmasını yürüten Hüseyin Ayar'a yeni düzenleme kapsamında yetki verilmediği belirtiliyor. 9 eski özel yetkili savcıya görev verildi.

65 HAKİM 80 SAVCI

HSYK, 13 ağır ceza mahkemesi başkanı, 26 ağır ceza mahkemesi üyesi ve bu kanun kapsamında görev yapacak 26 özgürlükler hakimi olmak üzere, hakim sınıfından 65, 11 Cumhuriyet başsavcıvekili, 69 Cumhuriyet savcısı olmak üzere, savcı sınıfından 80, toplamda ise 145 hakim ve Cumhuriyet savcısını kanundan kaynaklanan suçların soruşturma ve kovuşturmasında görev almak üzere ihtisas mahkemelerinde yetkilendirdi.

BURSA'DAKİ ATAMALAR

Düzenleme kapsamında Bursa'da oluşturulan Bölge Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Dalgalı, Ahmet Dönmez, Mustafa Dede, Fahrettin Baş, Mehmet Özyalçın, İlhan Sarıyer, Mustafa Koşum ve Şamil Seçim görevelendirildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.