Hava Durumu

Osmangazi`den Emek`e modern sağlık ocağı

Osmangazi Belediyesi ve hayırsever iş adamı Aziz Torun, Emek Mahallesi'ne modern bir sağlık ocağı kazandırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2012 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2012 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmangazi`den Emek`e modern sağlık ocağı
Emek'in Zekai Gümüşdiş Mahallesi'ne yapılacak sağlık ocağının temeli törenle atıldı. Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sağlık ocağının ekim ayında biteceğini belirtti. Sağlık ocağı 668 metrekare alana inşa edilecek. Hayırsever iş adamı Aziz Torun'un yaptıracağı sağlık ocağı 3 katlı olacak. Binanın zemin katında laboratuar, aile hekimi ve tıbbi müdahale odaları bulunacak. 1. katında aile hekimi odaları, hemşire odası, gebe takip odası, emzirme, tıbbi müdahale, müşahede odaları yer alacak. 2. katında ise çok amaçlı salonlar ile tesis odası bulunacak.
Bursa'nın mimari şehir olduğunu belirten Başkan Mustafa Dündar, "Osmangazi Belediyesi tarihi mirasa önem veriyor. Bu konuda ürettiği projeler ile Türkiye'ye örnek oluyor. Tarihi Kentler Birliği tarafından ve diğer belediye birlikleri tarafından beş ayrı ödüle layık görüldük" dedi.
Seçim döneminde verdikleri vaatleri bir bir yerine getirdiklerini anlatan Dündar, "Otoparklar yaparak il merkezinde trafik sıkışıklığının giderilmesini hedefledik. Yolların rahatlaması, araçların sokaklara park edilmemesi için projeler ürettik. 5 yılda 5 otopark dedik. Daha sonraki çalışmalarımız ile projemiz hedef büyüttü, 5 yılda 19 otopark oldu. En büyük problemimiz arsa sıkıntısıdır. Bu tip projeler için kamulaştırma yapıyoruz" dedi.
Halktan en çok sağlık ve eğitim konusunda talep geldiğini belirten Başkan Dündar, "Okul ve sağlık ocağı talebi bizlere geliyor. Bu konulara duyarsız kalamıyoruz. Yapmış olduğumuz binaları Sağlık Müdürlüğü'ne teslim ediyoruz. 25 sağlık ocağında 104 sağlık personeli görev yapıyor. Vatandaşlarımızın istediği için bunları yapıyoruz. Emek'e hitap edecek güzel bir bina olacak. Köylerden merkeze kadar sağlık alanında çalışmalar yürütüyoruz. Köylerde sağlık taraması yaparak merkeze geldik. Merkezde her evi geziyoruz. Yapacağımız sağlık ocağı bölgeye hizmet edecek. Ekim ayında inşaatın bitmesi planlanıyor" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.