Hava Durumu

Osmangazi'nin Almanya çıkartması

Almanya’nın Hessen eyaleti tarafından düzenlenen “Hessentag Festivali”ne Osmangazi Belediyesi damgasını vurdu. Festivale onur konuğu olarak katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Soydaşlarımızın yaşadığı Almanya ile ilişkilerimizi önemsiyoruz, bu ilişkilerin daha da gelişmesi için gereken katkıyı koymaya hazırız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2012 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2012 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Osmangazi'nin Almanya çıkartması
Almanya’nın Hessen eyaleti tarafından bu yıl Wetzlar şehrinde düzenlenen “Hessentag Festivali”ne onur konuğu olarak katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, festival boyunca bölgede yaşayan Türklerin ilgi odağı oldu. Avrupa’nın en önemli faaliyetlerinden biri olan Hessentag Festivali, şehrin ekonomik ve sosyal hayatını festivalde buluştururken, aynı zamanda bürokratları, iş adamlarını ve sivil toplum örgütlerini de bir araya getirdi.




Festivalin en renkli etkinliği olan kortej yürüyüşünde, Osmangazi delegasyonuna önderlik eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a Hessen Adalet Uyum ve Avrupa Bakanı Jörg-Uwe Hahn, Lahn- Dill- Kreis Belediye Başkan Yardımcısı Wolfgang Hofmann ve Hessen Eyaleti Milletvekili Mürvet Öztürk de eşlik etti.
Almanya ile Türkiye’nin köklü tarihi bağlara sahip olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Dündar, Almanya ile ilişkileri önemsediklerini vurguladı. Lahn- Dill- Kreis Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalayacaklarını hatırlatan Başkan Dündar “Eylül ayında Lahn- Dill- Kreis Belediyesi ile imzalayacağımız kardeşlik protokolüyle kültürel ve sosyal paylaşımlarımızın yanı sıra teknik anlamda da ilişkilerimizi geliştirmeyi arzu ediyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak diyaloğun gelişmesi noktasında üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız” dedi.


Bölgede yaşayan Türklerle bir araya gelen Başkan Dündar, kendisini evine davet eden minik bir çocuğa da Bursa kestane şekerinden hediye etti. Festivale Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun dansları da renk kattı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.