Hava Durumu

Otomotiv Test Merkezi'nin arazi tahsis işlemleri tamamlandı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), otomotiv sektörünün değişim ve gelişimine paralel olarak sektörün ihtiyaç duyduğu tüm test ve belgelendirme hizmetlerini sunmak üzere Avrupa’nın en büyük test merkezlerinden birisi olması planlanan Otomotiv Test Merkezi kuruluş çalışmalarının hızla devam ettiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2016 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Otomotiv Test Merkezi'nin arazi tahsis işlemleri tamamlandı
Konuyla ilgili TSE Başkanlığından yapılan açıklamada, proje ile ilgili 2015 yılında çıkartılan acele kamulaştırma kararı çerçevesinde kamulaştırma ve hazine arazilerinin ön tahsis işlemleri tamamlandığı, ancak Bursa Yenişehir Belediyesi’ne ait bir arazinin devrine ilişkin görüşmeler devam ettiği bildirildi. Açıklamada TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz’ın Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda Bursa Yenişehir Çardak Mahallesi 160 ada 3’no lu parseldeki 197 bin 373 metrekare Bursa Yenişehir Belediyesine ait hisse Belediye Meclisinin 2 Aralık 2016 tarihli kararı ile Türk Standartları Enstitüsüne bedelsiz olarak devredildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, bu devir işlemi ile birlikte Otomotiv Test Merkezi ile ilgili Yenişehir Bursa’da belirlenen arazinin ön tahsis ve acil kamulaştırma işlemlerinin son aşaması da tamamlanmış olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Otomotiv Test Merkezi tüm etaplarıyla tamamlandığında, Türk otomotiv sanayi üreticileri AR-GE altyapısına kavuşacak, tasarım, üretim, markalaşma beceri ve kapasitelerini artırma imkanı bulacak. TSE bu merkezde üreticilere sunacağı belgelendirme hizmetleri ve eğitimlerle de dünya standartlarında ve yüksek kalitede üretim gerçekleştirilmesine katkı sağlayacak." 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.