Hava Durumu

Özal'ın naaşı toprağa verildi

Turgut Özal'ın naaşı üzerindeki inceleme tamamlandı. Özal'ın naaşı bugün Topkapı'daki Anıt Mezar'da toprağa verildi. Özal ailesinin isteği üzerine eskiden olduğu gibi mermer lahit yerine sade ve üzeri toprakla örtülü bir mezar yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2012 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2012 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Özal'ın naaşı toprağa verildi

Özal'ın naaşı bugün toprağa veriliyor. Özal ailesinin isteği üzerine eskiden olduğu gibi mermer lahit yerine sade ve üzeri toprakla örtülü bir mezar yapılacak.
Turgut Özal'ın naaşı defnedileceği anıt mezara getirildi.

Adli Tıp Kurumu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, ölümüyle ilgili iddialar üzerine yürüttüğü soruşturma kapsamında 2 Ekim'de mezarından çıkarılan 8. Cumhurbaşkanı Özal'ın cenazesi üzerindeki işlemlerini tamamladı.

Özal'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, 1 dakikalık saygı duruşunun ardından polislerin omuzlarının üstünde Topkapı'da bulunan Anıt Mezar'ın olduğu alana götürüldü.

Cumhurbaşkanı Özal'ın cenazesi, eşi Semra Özal, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Orgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Aile yakınlarının katıldığı dini törenle Topkapı'daki Anıt Mezar'a defnedildi.

Anıt Mezar'da açıklama yapan Bakan Egemen Bağış, ''Bu yapılan işlem rahmetli Özal'ın hayalini kurduğu aydınlık, demokratik Türkiye'nin yükselmesine vesile olacak. Artık Türkiye'de hiçbir şeyin gizli kalmayacağı bir döneme girmiş olduğumuz inancıyla bu yapılan işleminde ülkemizin aydınlanmasına vesile olacağını ümit ediyoruz. Milletçe başımız sağolsun'' dedi.

'umarım bir daha tekrarlanmaz'
Sabah saatlerinde anıt mezarda açıklama yapan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Ahmet Özal, "Umarım bir daha tekrarlanmaz. Mezarın açılmasını biz istemedik. Bizim kültürümüze ve geleneğimize göre olması, mermerin yerine toprak olmasını istedik" diye konuştu.

Adli Tıp'tan incelemelerle ilgili kendilerine bilgi gelmediğini belirten Özal, "Savcının verdiği kararla mezar açıldı. Adli Tıp'tan bize bilgi gelmedi. Saç tellerinden daha fazla dokular bulundu. 20 senede çürümesi gerekenler çürümedi" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.