Hava Durumu

Perkotek Avax Turnike sistemi

Turnike; Kurumsal veya özel şirketlerde personellerinin düzenli bir şekilde giriş ve çıkış takibi yapabilecekleri düzeyde metalden yapılmış geçiş kapılarıdır. Havalimanlarında, futbol sahalarının girişlerinde, otel, plaza, inşaat sahası gibi birçok alanlarda faaliyet göstermektedir. Kullanım yerleri oldukça fazladır.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2021 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2021 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Perkotek Avax Turnike sistemi

Turnikelerden geçmekte olan kişilerin veya personellerin kayıtlarını sağlamak ve tutmak için turnike üzerlerine cihazlar takılarak gelen kişilerin ve çalışanların takipleri sağlanabilir. Kontrolleri sağlamak için programlar aracılığıyla bir düzenli sistem elde edilir. Bu düzenli sistem sayesinde programdan giriş çıkış ve tüm takip elde edilir.

Turnikeler; metal malzemelerden yapılmakta olup dayanaklı ve sağlam turnikelerdir. Kullanım faaliyetlerine ve yerlerine göre değişkenlik gösterebilir. Turnikelerin bir kısmı işletmelerin girişlerini hoş ve görkemli göstermektedir. Bazı turnikeler ise dayanıklılık ve sağlamlık açısından önemlidir ve tercih edilir. Benzer örnek verecek olursak inşaat kısımlarında ve statlarda kullanılan ve tercih edilen turnike modelleridir.

Turnikeler türlerine göre farklılık gösterir. 4 tür turnike vardır. Tripod turnikeler, boy turnikeleri, vip turnikeler ve hızlı geçiş turnikeler olmak üzere çeşitleri vardır. 4 çeşit olmak üzere gözlemleyebiliriz.

Tripod turnikeler; En çok ve yaygın bir şekilde kullanılan üç kollu turnike türüdür. Birçok alanlarda görülür. Tren istasyonları, özel kurumlar ve şirketler oteller, kamu kurumları, yemekhane gibi yerlerde kullanılır. Tripod turnikeler tetikleyiciler desteği ile giriş ve çıkışlar yapılır. Geçiş yönleri serbest geçiş olarak ayarlanabilir. Fiyat açısından uygun olması turnike sistemleri nedeniyle tercih edilmektedir. Cihazın üzerindeki ledde kırmızı çarpı işareti mevcuttur. Örneğin; hangi yönde tetik alırsa o yöne doğru geçiş yapılmaktadır. Bu çeşit turnikelerin tetik süreleri 5 saniye olarak ayarlıdır. Tercihlere ve isteğe göre bu süreler artabilir ve düşürülebilir. Bu turnike sistemlerinin kullanıldığı yerlerdeki yoğunluğa ve kişilerin isteğine göre değişkenlik gösterebilir.

Boy turnikeleri; Güvenliğin daha çok olacağı ve devam edeceği yerlerde kullanılmaktadır. Sitelerin yaya giriş ve çıkışları, stadyumlardaki yerlerin giriş ve çıkışları, inşaat yerleri, tersane giriş ve çıkışlarında kullanılmaktadır. Bu turnikeler diğer turnikelere göre boyut açısından daha büyük, dayanıklı ve muhafazalıdır.

Hızlı geçiş turnikeleri; hastanelerde, plazalarda ve otellerde kullanılan ve tercih edilen turnikelerdir. Kullanılan alanların görkemli ve temiz olması nedeniyle bu tür turnikeler buralarda işlev göstermektedir. Bu turnikeler görünüş bakımından diğer turnikelere göre daha göz alıcı olması sebebiyle tercih edilmektedir. Bu çeşit turnikelerin kol mekanizmaları kendi içlerindeki motor mekanizmalarına bağlıdır. Şifre, kart, parmak veya yüz okuyucularıyla tetik aldığında o yönden geçişlere izin vermektedir. Yanlış kullanımlara örnek verecek olursak kart okutulduğunda aynı yönden değil diğer taraftan giriş yapılır ise geçişi kaçak geçiş olarak algılar, engeller ve uyarı renkleri uyarı sesleriyle geçmekte olan kişilerin geçişlerine izin vermemektedir. Tetik vermezse turnike ve kişi geçmek istediğinde turnike ikaz sesi ve ikaz renkleri ile kişiyi uyarmaktadır. Turnike sistemi şifre, parmak, kart veya yüz okuma cihazlarıyla tetik verdirilir ve sonrasında ise geçiş yapılır. Geçiş süresi 5 saniyedir. İstenilen süreye göre değiştirilir. Şirket veya kullanılan yerdeki isteğe göre çoğaltma ve azaltma yapılabilir bu süreler için. Ayrıca motor hızları isteğe göre arttırılabilir veya azalttırılabilir.

Vip turnikeler; daha çok engelli giriş ve çıkışlarında faaliyet göstermektedir. Hastanelerde, işyerlerinde, plazalarda, otellerde ve bunun gibi pek çok yerlerde ve alanlarda kullanılmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın kolaylıkla geçişlerini, giriş ve çıkışlarını devam ettirebilmesi için vip turnike kolu diğer turnike türlerine göre 90 derecelik açıyla açılmaktadır. Bu sebepten dolayı daha çok geçiş alanı oluşmasını sağlamaktadır. Geçiş süreleri tercihlere ve isteklere göre ayarlanabilir süreler azaltılabilir veya arttırılabilir. Yön olarak sağa sola, açılış veya kapanış hızları ayarlanabilir.

Turnikeler faaliyet gösterdikleri yerlere göre farklılık içerdiğinden hemen hemen her yere uygun turnike türleri vardır. Uzman ve tecrübeli kişiler tarafından kurulum yapıldığında sorunsuz ve güzel bir şekilde uzun seneler boyunca hizmet vermektedir. Bu sistemlere yüz, parmak kart okuma veya şifreli cihazlar takılarak giriş ve çıkışları çeşitli yazılımlar tarafından kontrol edilir. Personel ve ziyaretçiler geçişler için tanımlanabilir ve geçişler sağlanır. Yetkiler verilerek kişilerin geçişleri ayarlanır veya kısıtlanır. Durumlara ve isteğe göre geçiş sınırlamaları ayarlanabilir. Son zamanlarda çok kullanılması sebebi ile turnike fiyatları gayet ucuzlamıştır. Genelde dolar bazında satılmaktadır sebebi ise paslanmaz çeliğin ülkemizde usd bazında satılmasıdır.

Turnikeler İP65 sertifikasına sahiptir. dış ve kapalı ortamlarda kullanımları mümkündür. Her türlü hava koşullarında kullanıma uygundur. Bu sebeple dış ortamlarda da tercih edilir. Turnikelerin paslanmasını engelleyen özel materyal ile korunmaktadır. Bundan dolayı yağmur, kar ve sıcak ortamlardan etkilenmemektedir. Daha detaylı bilgi için perkotek.com u ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.