Hava Durumu

Pilotların kimlikleri açıklandı

Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağının pilotları Yüzbaşı Ertan ve Teğmen Aksoy'u arama çalışmaları devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2012 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2012 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Pilotların kimlikleri açıklandı
Malatya'dan havalandıktan bir süre sonra Hatay'ın güneybatısında deniz üzerinde, Suriye tarafından düşürülen askeri uçağın pilotlarının, Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy olduğu bildirildi.
Pilotlar Yüzbaşı Ertan ve Teğmen Aksoy'u arama çalışmaları, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait botlarla sürdürülüyor.

Dışişleri'nde toplantı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında, düşürülen askeri uçakla ilgili eşgüdüm toplantısı yapıldı.
Yaklaşık 3 saat süren toplantıya Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, ilgili kurum yetkililerinin yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan iki tümgeneral, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ise bir tuğamiral katıldı.
Daha sonra Başbakanlık Resmi Konutu'na gelen Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Görüşme, 1 saat 20 dakika sürdü.

Ertan'ın ailesi endişeyle bekliyor
Pilotlardan Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın ailesi, arama kurtarma çalışmalarını endişeyle takip ediyor.
Baba Ali Ertan, yaptığı açıklamada, olayı, eşinin kendisine aktardığını belirterek, ''Öldü mü kaldı mı, bize bir şey söylenmiyor. Birkaç arkadaşı geldi. Onların da haberleri yok'' diye konuştu.
Anne Zennure Ertan da televizyonlarda, ''Malatya'dan kalkan uçak düşürüldü'' haberleri verilmeye başlayınca hemen oğlunu aradığını belirterek, ''Oğlum cevap vermeyince şüphelendim, çünkü böyle bir haber olunca ilk etapta beni arar, 'anne bende bir şey yok, merak etmeyin' derdi. Ama hiçbir bilgi alamayınca kötü bir şey olduğunu anladım'' diye konuştu.

Köylüler patlama sesi duydu
Suriye'nin Lazkiye kentine en yakın Türk köyü olan Denizgören köyü sakinleri de, dün önce uçak sesi, ardından patlama sesi duyduklarını iddia etti.
Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı, Suriye sınırına çok yakın bir noktada yer alan Denizgören köyü sakinlerinden Mehmet Doğru, ''Sadece uçak sesi duydum. Sesin gelmesinden birkaç dakika sonra Suriye tarafından bomba ve patlama sesleri duydum'' diye konuştu.
Olay anında tarlada çalıştığını ifade eden Ali Kekeç ise tarladan köye döndüğü sırada uçak sesi duyduğunu, hemen ardından 8-10 adet top sesi işittiğini iddia etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.