Hava Durumu

Pompeo'nun programı değişti

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bugün başlayacak turunda aralarında Türkiye, Fransa ve İsrail'in de olduğu yedi ülkeye gidecek.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2020 08:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2020 08:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Pompeo'nun programı değişti

Ziyaret edeceği ülkelerde Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanları seviyesinde temaslar gerçekleştirmeyi planlayan Pompeo'nun Türkiye programında ise sadece İstanbul'da Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşme yer alıyor. Pompeo'yu mevkidaşı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ağırlaması planlanıyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Kasım'da Joe Biden'a gönderdiği tebrik mesajında "Sayın Seçilmiş Başkan" ifadesine yer verilmesi Trump'ın ekibinde kriz yarattı. Pompeo'nun bu nedenle Türkiye programında değişikliğe gittiği öğrenildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Pompeo'nun programına ilişkin, "Bakan Pompeo, Fener Rum Patriği Bartholomeos'la Türkiye ve bölgedeki inanç konusunu ve inanç özgürlüğü konusundaki dünya genelindeki güçlü duruşumuzu ve desteğimizi görüşecek" açıklamasına Ankara sert yanıt verdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, açıklamadaki ifadelerin "yersiz" olduğunu vurgulayarak, "ABD'nin önce aynaya bakması ve kendi ülkesindeki ırkçılık, İslam düşmanlığı ve nefret suçları gibi insan hakları ihlallerine hassasiyet göstermesi doğru olacaktır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.