Hava Durumu

Putin ile dans eden eski bakana üst düzey atama!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2018 yılında Viyana'daki düğününe katıldığı Avusturya'nın eski Dışişleri Bakanı Karin Kneissl ile dans etmişti. Bu dans dünya gündeminde uzun süre konuşulurken, Kneissl Rusya'nın en büyük petrol şirketinin yönetimine getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2021 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2021 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Putin ile dans eden eski bakana üst düzey atama!

Avusturya'da aşırı sağcı ve Rusya taraflısı FPÖ partisinin mensubu olan Avusturya eski Dışişleri Bakanı Karin Kneissl 2018'de yaptığı düğün ile dünya gündemine gelmişti. Düğününde Putin'i ağırlayan ve onunla dans eden Kneissl uzun süre gündemde kalırken, Rusya'da dikkat çeken bir atama gerçekleşti.

ÜLKENİN EN BÜYÜK PETROL ŞİRKETİNE ATANDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yayınladığı talimat ile Kneissl'i ülkenin en büyük petrol şirketi olan Rosneft PJSC'nin yönetimine özel yetkiler ile atadı.

ALMANYA ESKİ BAŞBAKANI DA YÖNETİM KURULUNDA

Petrol devi firma Putin'in en yakın arkadaşlarından biri olan Igor Sechin tarafından yönetiliyor. Şirketin yönetim kurulunda bir dikkat çeken bir diğer isim ise Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder. Schröder'e yılda yaklaşık olarak 600 bin euro maaş ödenirken, Kneissl'in ne kadar ücret alacağı henüz bilinmiyor.

ATAMA RUSYA'DA GÜNDEM OLDU

Kneissl'in yönetime girmesinden sonra olay Rusya'da gündem olurken, atama medya tarafından 'Saygın bir Avrupalı siyasetçinin' işe alınması olarak servis edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.