Hava Durumu

"Bursa, Balkanlar'da Türkiye'yi temsil ediyor"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balkan ülkelerine yaptıkları yatırımlarla Türkiye'nin bölgede kendisini hissettirmesine yardımcı olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2012 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2012 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Bursa, Balkanlar'da Türkiye'yi temsil ediyor"

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi'nin Balkan ülkelerinde yaptığı yatırımlara değinen Başkan Altepe, göreve başladıkları tarihte Balkan ülkeleriyle imzaladıkları işbirliği ve yatırım protokollerinin tamamının hayata geçirildiğini söyledi. Balkanlar'ın kendileri açısından hayati öneminin bulunduğunu, burada yapılan çalışmaları Balkan şehri Bursa'nın en önemli misyonu olarak gördüklerini söyleyen Başkan Altepe, "Bölgeye yaptığımız yatırımlar nedeniyle Bursa, Türkiye ile Balkanlar arasında köprü oldu. Eski dönemlerin aksine, artık tüm gittiğimiz toplantılarda sadece Türk bayrağı açılır oldu. Balkanlar'ın her köşesinde, çok büyük bir Bursa ve Türkiye sevgisi oluştu. Cemiyetler, anma törenleri, sünnet şölenleri, at yarışları... Bulgaristan'dan Bosna'ya kadar Bursa, hayatın her aşamasındaki yerini aldı. Buradan, çalışmalarımızda bizlere destek olan sivil toplum örgütlerimize ve işadamlarımıza gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

"BALKANLARDAKİ ESERLER AYAĞA KALKIYOR"
Bölge boş bırakıldığında Türkiye ile Balkanlar arasındaki irtibatın kesileceğini öne süren Başkan Altepe, özellikle Bursa açısından büyük zararlara sebep olacak bu durumun önüne geçilmesinde işadamlarına da büyük görevler düştüğünü vurguladı. Başkan Altepe, "Bizler tüm gücümüzle yatırımlarımıza devam ediyoruz. 10 Ağustos'ta Murad-ı Hüdavendigar Türbesi'nin, çok yakında da Kosova'da bulunan Sinan Paşa Camii ile Gazi Baba Türbesi'nin restorasyon çalışmalarını başlatacağız. Doğu Makedonya'da konserler düzenleyeceğiz. Fakat tüm bu çabalara işadamlarının da katkı koyması gerekiyor. Bursa'da faaliyet gösteren firmaların bir şubesi olacaksa, orada olması gerekiyor. Bu konuda el birliğiyle, kombine şekilde hareket etmek şart. İnşallah müşterek gayretlerimiz sonucunda, ekonomik anlamda da Balkanlar'ın Bursa'yla bütünleşmesini sağlayacağız. Sosyal ve kültürel alanda oluşturduğumuz pozitif hava, ekonomik anlamda da kendisini gösterecek ve soydaşlarımız-akrabalarımızla birlikte kalkınıp gelişeceğiz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE HEDEFE ULAŞACAK"
Vali Şahabettin Harput ise, Bursa'nın sadece Balkanlar için değil dünya için büyük önem taşıdığını, Bursa'nın bu başarısında Balkanlar'ın dört bir yanından gelen işadamlarının büyük katkısı olduğunu savundu. Balkan kökenli işadamlarının bitmek bilmeyen enerjileri ve çalışma disiplinleriyle Bursa için çok önemli hizmetlerde bulunduğunu hatırlatan Harput, " Güçlünün sesinin çıktığı ve sözünün geçtiği günümüz dünyasında, elimizde büyük potansiyel var. Birlik ve beraberlik içerisinde, sahip olduğumuz bu potansiyeli kullanarak daha iyi konumlara gelebiliriz. Bu çok zor değil. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmak da ancak bu şekilde, bu inanç-dayanışma-gayret ve şuurla olacaktır. İnanıyorum ki Türkiye olarak büyük hedefe ulaşacağız. Hedef yolunda hepinize başarılar diliyorum" açıklamalarında bulundu.
Programa, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Öztürk ve Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turhan Gençoğlu ve işadamları iştirak etti.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.