Hava Durumu

Rafet El Roman'dan Ramazan için ilahi

Rafet El Roman, bu sıkıntılı günlerde hepimize bir nebze de olsun moral olması dileğiyle ramazan için 'Öldüğün gün inanırsın' adlı ilahiyi yeniden yorumladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2020 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2020 20:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rafet El Roman'dan Ramazan için ilahi

Rafet El Roman, bu günleri birbirimize kenetlenerek en kısa zamanda atlatacağımıza inandığını, herkese hayırlı ramazanlar dilediğini belirtti.

Ünlü şarkıcı, 'Öldüğün gün inanırsın' ilahisi ile ilgili duygularını şöyle anlattı:

"1980li yıllarında oturduğum kasabaya İslam Kültür Merkezi adı altında bir dernek kurulmuştu. İki katlı bir dükkanı cami haline getirmişti büyüklerimiz. Bir gün arkadaşlarımla Kur'an dersine katıldım , hoca bize ezan okumayı öğretiyordu. Ben okumaya başladığımda, hoca sesimin gür ve yanık olduğunu söyledi ve 'sen bu caminin müezzinisin' dedi. Neye uğradığımı şaşırmıştım, o günden sonra birden herkes bana 'müezzin Rafet' demeye başladı. Henüz 14 yaşındaydım. Sizlere okuduğum bu İlahi öğrendiğim ilk ilahiydi. O gün hocanın da sözlerini ve makamını pek hatırlayamadığı bu ilahi, bu gün de aynı ismi taşıyor. Farklı sözler altında internette bulabileceğiniz ilahinin tahminen 200 yıllık bir ilahi olduğuna inanıyorum. Ben de sözlerinde ufak oynama yaparak bu ramazanda sizlere okumak istedim. Her ne kadar ramazan ayı İslam aleminin ayı olsa da, ben bu ilahiyi din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, dünyadaki tüm insanlara armağan etmek istiyorum. Bir tane Allah var, nerede ve ne olursan ol bütün dualar, yollar ona gider."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.