Hava Durumu

Riskli yapılar için beklenen karar çıktı

İstanbul genelindeki riskli yapıları depreme karşı dönüştürmek için hazırlanan plan notu, İBB Meclisi'nde oybirliği ile kabul edildi. Daha önce imar planlarına uygun şekilde ruhsat alarak yapılmış, zaman içinde plan değişiklikleri sonucu yapılaşma alanı azaltıldığı için açıkta kalmış ve deprem riski taşıyan yapıların yıkılıp yeniden yapılmasının önü açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2020 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Riskli yapılar için beklenen karar çıktı

İstanbul genelindeki riskli yapıları dönüştürmek üzere İBB Meclisi'nde önemli bir adım atıldı. İBB Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, mevcut imar planlarına eklenmek üzere plan notu teklifi hazırladı.

Teklif, 17 Aralık tarihli İBB Meclis oturumunda gündeme sunuldu. Teklifte, son olarak İzmir'de meydana gelen depremin bir kez daha şehirlerdeki yapı stokunun bir an önce depreme dayanıklı bir şekilde yenilenmesi gerçeğini gün yüzüne çıkardığı belirtildi. İstanbul'da afet riskine hazırlık kapsamında kentsel dönüşümü gerçekleştirmek amacıyla riskli binaların yakılıp yeniden yapılmasının teşvik edilmesi, imar planlama çalışmalarında da bu kapsamda uygulanabilir şekilde düzenleme yapılması gerektiği kaydedildi.

DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞEMİYOR

Teklifte; zamanında yürürlükte olan imar planına ve mevzuata uygun şekilde ruhsat alarak yapılaşmış, günümüzde deprem riskine karşı dayanıksız olduğu tespit edilmiş binaların sonrasında onaylanan imar planlarında alınan kararlar gereği yapılaşma alanlarının azaltılması nedeniyle dönüşümünün ya gerçekleşemediği ya da çok düşük oranda kaldığı belirtildi. Bu amaçla onaylı ruhsat belgesi bulunan depreme dayanıksız hale gelmiş binaların yıkılıp yeniden yapılmasını sağlamak amacıyla plan notu hazırlandığı kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.