Hava Durumu

Rus hükümeti onayladı: 'Hasım ülkeler' listesinde sadece...

Rusya hükümeti, diğer ülkelerin Moskova'ya yönelik tutumlarını dikkate alınarak hazırlanan 'hasım ülkeler' listesini onayladı. Listede sadece ABD ve Çekya yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2021 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2021 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rus hükümeti onayladı: 'Hasım ülkeler' listesinde sadece...

Daha önce Rusya Dışişleri Bakanlığı Mariya Zaharova'nın hazırlık aşamasında olduğunu duyurduğu hasım ülkeler listesi, Rusya hükümeti tarafından yapılan yasal düzenlemelerin açıklandığı sitede yayınlandı.

"Rusya'ya, Rusya vatandaşlarına ve Rusya'daki tüzel kişilere yönelik hasmane eylemlerde bulunan ülkelerin listesi onaylandı" denen belgeye göre listede yer alan ABD ve Çekya'ya 23 Nisan tarihli Rusya Devlet Başkanlığı Kararnamesi'nde belirtilen önlemlerin uygulanacağı vurgulandı.

Buna göre ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'nin diplomatik temsilcilikte Rusya vatandaşlarını çalıştırma hakkı elinden alınırken Çekya ise, sadece 19 Rusya vatandaşıyla iş sözleşmesi imzalayabilecek. Bu hüküm, ABD ve Çekya'nın Rusya'daki diğer diplomatik misyonları için de geçerli olacak.

23 Nisan'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yabancı ülkelerin hasmane eylemlerine karşı yanıt niteliğindeki önlemlere ilişkin kararı imzalamıştı.

25 Nisan'da açıklama yapan Zaharova, Moskova'nın içerisinde ABD'nin de olduğu hasım ülkeler listesi üzerinde çalışma yaptığını ve bu listedeki ülkelerin diplomatik misyonlarında Rusya vatandaşlarını çalıştırmalarının yasaklanacağını ifade etmişti.

Peskov: Moskova, tutarlı bir şekilde diyaloğa hazır olduğunun altını çiziyor

Rus basınına hasım ülkeler listesi hakkında açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a listenin dar kapsamlı olmasının 'diyaloğa hazır olma' mesajını içerip içermediği soruldu.

Peskov, "Moskova, tutarlı bir şekilde diyaloğa hazır olduğunun altını çiziyor" yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.