Hava Durumu

Saldırı planlayan Ukraynalı aşırıcı grubun 16 üyesini yakaladı

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Ukraynalı radikal gençlik grubu MKU'dan 16 kişiyi yakaladı. Yakalanan kişiler güvenlik güçlerine yönelik patlama ve silahlı saldırı gerçekleştirmeyi planlıyordu.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2021 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2021 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Saldırı planlayan Ukraynalı aşırıcı grubun 16 üyesini yakaladı

FSB'den yapılan açıklamada şiddet eylemlerine dahli olan ve aşırıcılığın propagandasını yapan, güvenlik güçlerine ait binaları patlatma ve silahlı saldırı hazırlığındaki 16 MKU üyesinin yakalandığı belirtildi.

Yakalananların ifadelerine göre, MKU lideri Yegor Krasnov, Ukrayna üzerinden grubun Rusya'daki eylemlerini koordine ediyordu. Gruba yeni üyelerin dahil edilmesine yönelik çalışmalar yürütülüyordu. Krasnov ilk önce binalara aşırıcı ifadelerin yazılmasını, bir evsizin veya genç grupların temsilcisinin darp edilmesini istedi. Daha sonra da güvenlik güçlerine silahlı saldırı gerçekleştirilmesini, güvenlik güçlerine ait binaların ateşe verilmesini ve infilak ettirilmesi talep etti.

Operasyon kapsamında planlanan terör eylemleri ve aşırıcı suçlarla ilgili veriler, grup liderine gönderilen video halindeki raporlar, kesici silahlar ele geçirildi.

Yakalamalar İrkutsk, Krasnodar, Saratov, Tambov, Tümen, Çita, Anapa, Krasnodar bölgesi, Puşino, Moskova bölgesi, Pereslavl Zalesskiy, Yaroslav bölgesinde gerçekleşti.

Daha önce mart ayında MKU'dan 14 kişi Gelencik ve Yaroslav'da yakalanmıştı. Bununla birlikte FSB, şubat ayında da 19 yaşındaki bir liderin yönettiği MKU'ya bağlı bir grubu yakalamıştı. Bu grup genç bir kadını darp etmiş ve Voronej'de evlerin duvarlarına aşırılık yanlısı ifadeler yazmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.