Hava Durumu

Salonda efsane yıl!

Geride bıraktığımız 2019 yılında Bursa şehrini temsil eden basketbol takımları büyük başarılara imza attı. Frutti Extra Bursaspor TBL Şampiyonluğu yaşayarak süper lige yükselirken, TOFAŞ tarihinde ilk kez 7DaysEuroCup'ta TOP16'ya çıktı. Geçit Spor ise Erkekler Basketbol 2.Ligi'ne davet edilerek ilk kez bir mahalle takımı olarak profesyonel ligde mücadele etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2020 08:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2020 08:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Salonda efsane yıl!

2019 adeta Bursa basketbolunun yılı oldu. Bursa adına profesyonel liglerde mücade eden takımlar tarih yazarak Bursa'nın basketbol şehri olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. İlk olarak 2018-2019 sezonunda tarihinde ilk kez şampiyonluk yaşayan Bursaspor, Türkiye Erkekler Basketbol Ligi'ni zirvede bitirerek Basketbol Süper Ligi'ne yükseldi. Başantrenör Arda Vekiloğlu yönetimindeki Potanın Timsahları tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkma başarısı göstererek Bursalı basketbolseverlere büyük bir mutluluk yaşattı. 2019-2020 sezonunda ING Basketbol Süper Ligi'ne yeni kadro yapılanmasıyla başlayan Yeşil Beyazlılar başantrenörlüğe Serkan Erdoğan'ı getirdi. Ardından Uludağ İçecek ile yapılan dev sponsorluk anlaşmasıyla yoluna Frutti Extra Bursaspor adıyla devam etti.

TOFAŞ İLK KEZ TOP16'DA

ING Basketbol Süper Ligi'nin deneyimli ekibi TOFAŞ için de 2019 ilklerin yılı oldu. Süper Lig'de başarılı grafik sergileyen Mavi Yeşilliler Başantrenör Orhun Ene yönetiminde Avrupa'da da önemli başarılara adını yazdırdı. Bu sezon 7DaysEuroCup'ta mücadele eden TOFAŞ, tarihinde ilk kez TOP16'ya kalma başarısı gösterdi. Organizasyonun son hafta maçında sahasında Lokomotiv Kuban'ı 90-92'lik skorla geçen TOFAŞ, B Grubu'nda 3.sıraya yükselerek son 16 biletini kaptı. Geçtiğimiz 2 yıl boyunca TOP16'nın kapısından dönen Mavi Yeşilliler hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşadı.

GEÇİT, PROFESYONEL LİG'DE

Bursa'yı Türkiye Erkekler Basketbol 2.Ligi'nde temsil eden Geçit Spor'a da 2019 yılı oldukça uğurlu geldi. Daha önceden Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Bursa temsilcisi sezon başında Türkiye Basketbol Federasyonu'nun davetiyle 2. Lig'de oynamaya başladı. Başkanlığını Mehmet Ceylan, Başantrenörlüğünü de Ali Özsoy'un yaptığı Geçit Spor ilk kez profesyonel liglerde mücadele eden mahalle takımı unvanını da aldı. Geçit Spor ayrıca ligde gösterdiği başarılı performansıyla da basketbol camiasından geçer not aldı. Ali Özsoy'un öğrencileri şu ana kadar çıktığı 12 maçta 6 galibiyet ve 6 mağlubiyet aldı. Topladığı 18 puanla 2019 yılını 4. sırada kapattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.