Hava Durumu

Şam'dan silah sesleri yükseliyor

Suriye'nin başkenti Şam ve çevresinden patlama ve yoğun silah sesleri yükseliyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2012 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2012 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şam'dan silah sesleri yükseliyor

 

Şam haber ağı, başkent Şam'ın Meze, Midan, Kafr Susa, Kadem, Aseli, Nahe Aişe Cobar, Kabun, Berze, Hacr Asved, Set Zeynep, Tadamoon ve Yermük bölgelerinde nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını, ÖSO tarafından çok sayıda tank ve askeri aracın imha edildiğini belirtti.


Söz konusu bölgelerden halkın kitleler halinde kaçmaya başladığını dile getiren haber ağı, çok sayıda tankın şehrin belli bölgelerine yerleştirildiğini ifade etti.


Şehrin giriş ve çıkışlarının kapatıldığına değinen haber ağı, Esed'e bağlı Şebbiha güçlerinin Kadem ve Nahr Aişe bölgesinde çok sayıda kişiyi bıçaklayarak öldürdüğünü iddia etti.

Patlamalar ve silah sesleri şehrin tüm kesimlerinden duyulurken, bazı semtlerde elektrik kesintisi yaşanıyor.

 

Ölü sayısı 300'ü aştı
Şam'da rejimin üst düzey yöneticilerinin hayatını kaybettiği saldırılar, rejimin de muhaliflere yönelik şiddeti artırmasına neden oldu.


Suriye'de dünden bu yana meydana gelen şiddet olaylarında 300'den fazla kişi hayatını kaybetti.
Şiilerin çoğunlukta olduğu Seyyide Zeyneb bölgesinde bir muhalifin cenaze törenine katılan kalabalığa yönelik şiddetli saldırıda en az 100 kişi hayatını kaybetti.


Cenaze törenindeki saldırı dışında, Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suriye ordusunun muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda Şam ve kırsalında 106, Dera'da 18, Halep'te 19, İdlib'te 16, Humus'ta 18, Deyru'z Zor'da 11, Hama'da 8, es-Süveyda'da 3, Lazkiye'de 1, el-Heseke'de 1 olmak üzere ölü sayısının 201'e yükseldiğini duyurdu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.