Hava Durumu

Samsun'daki vahşetin cezası ne olmalı?

Samsun'da bir kez daha vahşeti gördük. Kan donduran görüntüler Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Bu caniliğin hukuk karşılığı ne olmalı? Avukatlar Volkan Dülger ve Özlem Şen CNN TÜRK'e anlattı. Öte yandan Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı da, Canik ilçesinde eski eşi tarafından darbedilen kadın ile çocuğunun koruma altına alındığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2021 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2021 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Samsun'daki vahşetin cezası ne olmalı?

Görüntüleri izleyenlerin kanı dondu. Zalimliğin, acımasızlığın boyutu tarifsizdi. Giderek artan şiddet vakalarına bir yenisi daha eklendi. Vahşetin yaşandığı yer Samsun'du. Bir kadın 3 yıl önce boşandığı eşi tarafından bayıltılana kadar dövüldü. Hem de 5 yaşındaki kızının çığlıkları ve gözyaşları eşliğinde.

Bakanlar devreye girdi, yasal işlem başlatıldı. Saldırgan İbrahim Zarap tutuklandı. Peki hukuki olarak süreç nasıl olmalı?

Avukat Volkan Dülger açıklamasında, 'Bu sosyolojik ve psikolojik boyutuyla kadına karşı şiddetin en iğrenç örneklerinden birisi. Bu kişinin yaralamadan ziyade kasten öldürme niyetiyle hareket ettiğini ama Allah'tan kadın ölmediği için Allah sağlık versin. Bunun kasten öldürmeye teşebbüs olarak nitelendirilmesi gerektiği noktasında. Bu kişinin cezanın verilmesi oranının çok fazla arttığı gibi bir tutuklama nedeni olarak sayılabilir' dedi.

Türkiye'de kadına karşı şiddet neden her geçen gün artıyor?

'Bu olay açıkça gösteriyor ki biz toplum ve devlet olarak kadınları bu tür cani demek zorundayım cani ruhlu insanlardan koruyamıyor' diyen Dülger, '2012 yılında çıkartılan kadına karşı şiddet ilişki çok önemli bir kanun var. Bu yetkilerin ya kullanılmadığını ya yetersiz kaldığını ya da medyaya yansıyan böyle vahim olaylar olmadıkça bunların görmezden gelindiğini insana düşündürtüyor' ifadelerine yer verdi.

Avukat Volkan Dülger, bir an önce sıkı kuralların alınmasının gerektiğine vurgu yaparak, 'Eminim ki böyle sosyal medyaya yansımayan ailelerde görülen çeşitli şiddet vakaları var. Kadınlar bunu yansıtamıyorlar. Yansıtsalar da basında bu şekilde yer almıyor. Buna bir an öce çözüm bulunmalı' dedi.

'Kasten öldürmeye teşebbüs var'

Avukat Özlem Şen ise, 'Tam da 8 Mart'a 1 kala maruz kaldığımız bu görüntüleri artık bence kadın cinayeti, kadına şiddet olarak tanımlamayalım. Bunun adı kadın katliamı. Bunun adım tam koyalım. Bunun bir cins kırımı haline geldi. Öldürücü darbeleri, özellikle öldürme kastı olan o darbeleri kafasına vurduğunu görüyoruz kadının. Tekmelerle kafasına vurduğunu görüyoruz. Bu sebeple burada bir yaralamamı vardı vs. gibi tartışmaya bile açılmamalı. Burada kasten öldürmeye teşebbüs var ve nitelikli hali de uygulanmalı' açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.