Hava Durumu

Sanal makbuzla alışveriş yapmışlar

Bursa'da satın aldıkları yeni bilgisayarların karşılığında sanal ödeme yapan, bilgisayarları da spotçulara düşük fiyatla satarak dolandırıcılık yaptığı öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2012 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2012 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sanal makbuzla alışveriş yapmışlar
Zanlıların, kurdukları şirket üzerinden bilgisayar aldıkları, bilgisayarların ücretlerini de sahte makbuzla internet üzerinden ödenmiş gibi gösterdikleri ortaya çıktı.

Bursa'da 9 ay önce bir şirketi devralarak bu şirket üzerinden elektronik malzeme satan esnafı dolandırdıkları iddia edilen 4 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Müştekilerden gelen ihbarları değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro amirliği ekipleri, bilgisayar satan esnafı dolandıran 4 kişiyi takibe aldı.

İddiaya göre 9 ay önce satılığa çıkarılan şirketi devralan S.A. (36) C.İ. (26), İ.D. (51) ve B.A.(45) Soğanlı Mahallesi'ne devraldıkları şirket adına büro açtı. 4 şahıs, bilgisayar satışı yapan 2 esnafın yanına giderek yeni bir büro kurduklarını ve bilgisayara ihtiyaçları olduğunu söyledi.

10 adet masaüstü ve dizüstü bilgisayarları kurduran zanlılar, esnafa, "Siz bize hesap numaranızı verin. Biz bilgisayarların parasını size internet üzerinden havale edeceğiz" dedi. Bunun üzerine bilgisayarcı F.K. ve R.E. paralarını almadan gitti. S.A. ve C.İ., 3 gün sonra internet üzerinden hesaba havale yapılmış gibi görünen sahte makbuzları borçlu oldukları F.K. ve R.E.'ye verdi. Esnaflar, hesaplarını kontrol etmeden sahte makbuzu kendilerine veren zanlılara tahsilat makbuzu ve bilgisayarların faturasını verdi. Esnaftan bilgisayarların faturalarını alan zanlılar ise bürodaki bilgisayarları alarak ikinci el eşya alım satımı yapan işyerlerine sattı.

Daha sonra bankadan paralarını çekmek isteyen F.K. ve R.E. hesaplarında para olmadığını anlayınca dolandırıldıklarını anladı. Mağdur olan esnaf, Çarşı Polis Karakolu'na giderek bilgisayarı verdikleri zanlılar hakkında şikayetçi oldu. F.K. ve R.E.'nin ifadelerinden yola çıkan ekipler, 4 kişiyi Alacahırka Mahalle'sinde kahvede oyun oynarken yakaladı. İfadeleri alınan zanlılardan İ.D.'nin devraldığı şirkette yüzde 90 hissesinin bulunduğu ve spot eşyacıya satılan malların parasının büyük bir kısmına ortak olduğu öğrenildi. Zanlılardan S.A. ile B.A.'nın kardeş olduğu İ.D.'nin ise S.A.'nın kayınbabası olduğu ortaya çıktı. Aile boyu dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen zanlılar ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan S.A. tutuklanırken, C.İ, İ.D. ve B.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.