Hava Durumu

Sanayicilere modern sosyal tesis

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) OSB sosyal tesislerinin temeli atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2012 21:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2012 21:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sanayicilere modern sosyal tesis

Bursalı sanayiciler için OSB’ye sosyal tesis inşa edilecek. 41 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilecek sosyal tesisler restoran bölümü, zemin katta 950 metrekare kapalı alanı ile 450 metrekare açık teras ve oturma alanları, bodrum katta ise 750 metrekare satış birimleriyle hizmet verecek. Tesisin zemin katında da 650 metrekare kapalı alan ve 900 metrekare açık teras, bodrum katta 1050 metrekareyi kapsayan fitness, SPA merkezi, sauna, masaj salonu, Fin Hamamı ve 500 metrekare kapalı havuz yer alacak. Ayrıca banka ve kargo şubeleri ile eczane ve noter için faaliyet mekanları bulunacak.

Törende konuşan BTSO OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uğur, OSB’nin çalışmaları hakkında bilgi verirken, “Geçmişten günümüze kadar pek çok ilklere imza atan Bursamız, hemen hemen her konuda öncü ve örnek olmuş ve olmaktadır. Bunlardan birisi de ülkemizin planlı sanayileşmesinde önemli bir yere sahip olan Bursa Organize Sanayi Bölgesidir” dedi.

İlk organize sanayi bölgesi olan BTSO OSB’de faaliyette bulunan fabrikaların Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirten Uğur, “Bölgemizde faaliyetini sürdüren 240 işletmede yaklaşık 44 bin kişiye istihdam yaratılmaktadır. Bu fabrikaların ihracat toplamları yaklaşık 5 milyar Amerikan doları düzeyindedir. Böylesine büyük ve hizmet gamı geniş olan bölgemiz için çeşitli hizmet kademelerinde ve farklı uzmanlık alanlarında ortalama 200 personel yüksek performansla görev yapmaktadır” şeklinde konuştu.

Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Geçmişten günümüze kadar devam eden yatırımlar ve bir gün bile aksamadan devam eden bu hizmetlere bugün bir yenisini daha eklemek üzere yeni bir adım atıyoruz. Bölgemizdeki sanayicilerin ve işadamlarının, fabrika yöneticilerinin, odamız meclis üyelerinin sosyal anlamda faydalanabilecekleri bu tesis tamamlandığında daha çok kaynaşmanın yaşanmasına, birlik ve beraberliğin daha üst noktalara çıkmasına imkân sağlayacaktır. Tesisimizde ayrıca bölgemizdeki firmalarımızın faydalanacakları hizmet birimleri de bulunacaktır. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi Sosyal Tesisleri’nin bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum”

BTSO OSB’nin temel atma töreninde konuşan Bursa Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu, “Ülkemize katma değer sağlayan sanayici ve işadamlarımız, böyle tesislere layıktır. Bu tesisin Bursa’ya hayırlı olmasını diliyorum. Bursa her zaman ilklere örnek olmuştur. Bu tesiste bir ilk sayılır. Diğer sanayi bölgelerimize de bu tesisin örnek olmasını arzu ediyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.