Hava Durumu

Şarampole uçan kamyonetteki yaralılar halatlarla kurtarıldı

Karaman'ın Ermenek ilçesinde kız öğrencileri taşıyan kamyonet, 30 metrelik şarampole yuvarlandı. Kazanın ardından adeta can pazarı yaşanırken kamyonetteki öğrenciler ise halatlarla kurtarıldı. Kamyonette bulunan öğrencilerden birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2021 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2021 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şarampole uçan kamyonetteki yaralılar halatlarla kurtarıldı

Karaman'a bağlı Ermenek ilçesinde liseli kız öğrencilerin bulunduğu kamyonet, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi nedeniyle 30 metrelik şarampole yuvarlandı. Büyük paniğin ve can pazarının yaşandığı kamyonetteki öğrenciler, hızlı şekilde yardıma koşan vatandaşlar tarafından halatlarla kurtarıldı. Kazada yaralanan öğrencilerin, çevredeki hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi.

OKULA GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKTILAR

Fatma ve Nadir Haranioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Turizm Bölümü öğrencisi M.A. (18) adlı genç kız, aynı bölümde okuyan ve staj gören 4 kız arkadaşını da yanına alarak okula gitmek için 34 ST 551 plakalı kamyonetle yola çıktı.

30 METRE DERİNLİKTEKİ UÇURUMA YUVARLANDI

M.A'nın kullandığı kamyonet okullar bölgesine yaklaştığı sırada sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yaklaşık 30 metre derinlikteki uçuruma yuvarlandı. Kazayı görenlerin haber vermesiyle olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.

HALAT YARDIMIYLA KURTARILDILAR

Kamyonetten yaralı olarak çıkarılan sürücü M.A., S.D. (18), A.T. (18), B.K. (18) ve R.G. (18) isimli kız öğrencilere sağlık görevlileri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Daha sonra sedyelere alınan yaralılar halat yardımı ile tek tek yukarıya çekildi.

1 ÖĞRENCİNİN DURUMU AĞIR

Kaza yerinde bekleyen ambulanslara alınan yaralılar kaldırıldıkları Ermenek Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralılardan durumunun ağır olduğu öğrenilen A.T. Konya Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.