Hava Durumu

Sayyadmanesh: Sezon sonu bir karar vereceğim

Fenerbahçe'den Zorya Luhansk'a kiralanan Allahyar Sayyadmanesh, ülkesinden Sahand Salari'ye konuştu. İranlı genç golcü geleceği hakkında da açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2021 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2021 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sayyadmanesh: Sezon sonu bir karar vereceğim

İşte Fenerbahçe'den Zorya'ya kiralık gönderilen Allahyar'ın açıklamaları;

"UKRAYNA'DA KORONA YOK DEDİM"

Ukrayna'da koronavirüs, diğer ülkelerle aynı şekilde. Harika zamanlar geçirmiyoruz ama bence Ukraynalılar durumu daha az ciddiye alıyor. Buraya ilk geldiğimde sadece birkaç insan maske takıyordu. Ukrayna'da koronavirüs yok herhalde diye düşündüm. Zorya Luhansk tesislerinde her gün antrenmanlarımızı yapıyoruz. Sadece maçlardan 2 gün önce tüm oyuncular ve antrenörler koronavirüs testinden geçiyor.

"GEÇMİŞTE GÜREŞ YAPTIM, AİLEM GÜREŞÇİ"

Geçmişimde güreş yaptım ancak futbola etkisi çok az. Ailemde güreş yapan çoktur. Aile genlerim bugün futbolda bana biraz yardımcı oluyor. Hızım, gücüm, dayanıklılığım buradan geliyor.

"O TURNUVALARDA ÇOK EĞLENDİM"

Kariyerime 5 yaşımda Arash Amol'da başladım. 9 yaşımdan itibaren Mazenderan'da (İran'ın eyaletlerinden biri) turnuvalarda mücadele ettim. Harika zamanlardı. Bence tüm futbolcular, o yaşlardaki turnuvalardan çok keyif almıştır. Ardından Padideh Sari'ye gittim ve İran çapında oynamaya başladım.

"U17 DÜNYA KUPASI'NDA 5. OLDUK"

Büyük sahneye çıkışım U17 Dünya Kupası'yla oldu. İyi tecrübeydi. Takımımız, antrenörlerimiz iyiydi. Herkes çok çalıştı. Yürekten oynadık ve turnuvayı 5'inci bitirdik. Üzerimdeki etkisi büyüktür. İran'ın yeni jenerasyonu ortaya çıktı. Bence bu jenerasyonal daha fazlasını başarabiliriz.

"SCHAFER BİR RİSK ALDI"

İran'ın en büyük iki kulübü Esteghlal ve Persepolis'tir. Her İranlı futbolcu bu kulüplerden birinde oynamak ister. Ben de çok mutluydum, iyi bir sezon geçiriyordum ama ne yazıki sakatlıklar nedeniyle 4 ay oynayamadım. Teknik direktörüm Schafer, beni her zaman oynatmaya çalıştı. Beni as takıma o yükseltti. Bazı teknik direktörler böyle riskler almaz. Esteghlal'de iyi bir yıl geçirdim. Hala Schafer ile temaslarım devam ediyor.

"FENERBAHÇE VE ESTEGHLAL BENZER"

İnsanlar Fenerbahçe'ye transfer olmak için Esteghlal'de sakatlık numarası yaptığımı düşünüyordu. Bu yanlış. 17 yaşımda Esteghlal ile sözleşme yenileme hakkım yoktu. Sezonun bitmesinden sonra 1 ay bekledim ve Fenerbahçe ile sözleşme imzaladım. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Fenerbahçe'nin bu kadar taraftarı olması beni şaşırtmadı. Çünkü, Esteghlal'de oynuyordum ve ikisi de benzer şekilde çok taraftarı olan kulüpler. Avrupa'ya transfer olmak için Fenerbahçe'nin iyi bir adım olduğuna inandığım için bu transferi yaptım.

"FENERBAHÇE İLE ZORYA KARARINI VERDİK"

Yaz aylarında Fenerbahçe'den ayrılmaya karar verdim. Kulüple düzgün şekilde iletişim kurduk. Bu kararı vermemdeki asıl faktör, genç bir oyuncu olmam ve sürekli oynamaya ihtiyacım olmasıydı. Bu transfer gelişimim için gereklilikti. Menajerim ve Fenerbahçe ile bir karar verdim ve Zorya'yı seçtik. Çünkü, Zorya yetiştirici bir kulüptü ve birçok oyuncuyu büyük kulüplere satmıştı. Andriy Lunin, Zorya'dan direkt Real Madrid'e transfer oldu. Ayrıca, UEFA Avrupa Ligi'nde de mücadele ettiler.

"ZORYA İLE GÜÇLÜYÜZ"

Zorya'ya transfer olmaya karar verdim. Sezonun ilk yarısında ligde ve Avrupa Ligi'nde iyi işler çıkardık. Ligde 3 .sıradayız. 1 maçımız eksik ve ilk sıradan 7, ikinci sıradan 6 puan gerideyiz. Her maçı kazanmak için oynuyoruz. Güçlü bir konumdayız. Shakhtar ve Dinamo Kiev gibi dominant takımları zorluyoruz.

"ÇOK TEKLİF ALDIM"

Fenerbahçe'deki durumum dolayısıyla neredeyse 1 sezonu oynamadan geçirdim. Zorya dışında gelen birçok teklif vardı. Portekiz'den bir kulüp, Belçika'dan bir kulüp, Ukrayna'dan iki kulüp ve Türkiye'den de birkaç kulübün teklifi vardı. Bazı teklifler çok daha iyiydi ama oynamak için Zorya'yı seçtim.

"TÜRKİYE'DE GENÇLERİN OYNAMASI ZOR"

Zorya'yı seçtim. Çünkü genç oyuncuları tercih ediyorlar. Takımımızda 25-26 oyuncu var. 21 oyuncu 25 yaş altında. 30 üstü sadece 2 oyuncumuz var. Ben en genç oyuncuyum. Genç oyuncular burada gelişme şansı buluyorlar. Genç oyunculara önem veiryorlar ve sonraki satışlarından gelir elde etmeye çalışıyorlar. Türkiye'nin büyük kulüplerinde böyle bir fırsat bulmak çok zordur. Orada çok kaliteli, ismi bilinen ve iyi kazanan oyuncular vardır. Sonuç olarak, Türkiye'de genç oyuncular oynamak zorunda. Oynamak istiyorlarsa da olağanüstü işler yapmaları gerekiyor.

"4-4-2'DE FORVET, 4-3-3'TE KANATIM"

Zorya'da merkez forvet ve her iki kanat olarak oynuyorum. Çoğu maçta 4-4-2 ya da 4-3-3 oynuyoruz. 4-4-2'de forvet, 4-3-3'te kanat oyuncusuyum. Teknik direktörümün istediği her yerde ve takıma en iyi yardımcı olacak şekilde oynamayua hazırım. Şahsen 4-4-2'de forvet olarak oynamayı tercih ederim.

"SEZON SONUNDA YENİ KARAR VERECEĞİM"

Herkesin hayatta bir hedefi vardır. Benim de var. Bence her türlü ihtimal gerçekleşebilir, bu benim samimi inancım. Hedeflerime ulaşabilirim. Tüm futbolcular 5 büyük ligden birinde oynamak ister. Ben de isterim. Ancak, başka büyük hedeflerim de var. Tüm dikkatimi Zorya ile sezonu bitirmeye verdim. Zorya ile sezon sonuna kadar sözleşmem var. O zamana kadar kendimi göstermeyi istiyorum. Sezon bittikten sonra geleceğim için başka bir karar vereceğim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.