Hava Durumu

Şehit babasını yıkan sözler

Hakkari'de görev yaptığı sırada teröristlerin bombalı saldırısına uğrayarak 4 arkadaşıyla şehit olan Mehmet Çiftçi'nin ailesi, yaşadıkları vefasızlığa isyan etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2012 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2012 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şehit babasını yıkan sözler

İzmir'in Karabağlar ilçesinde oturan Satılmış Çiftçinin oğlu Mehmet Çiftçi geçen ay Hakkari- Çukurca arasındaki Oğul Köyü yakınlarında teröristlerin, askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumandayla bombayı patlatması sonucu 4 silah arkadaşı ile birlikte şehit oldu. Patlamanın etkisiyle Zap Suyu'na düşen Mehmet Çiftçi'nin cesedi, 5 gün süren aramaların ardından patlama alanından 1 kilometre uzaklıkta bulundu. Mehmet Çiftçi, Bingöl'de askeri konvoya yapılan saldırıda şehit olan Yusuf Vural ve Şahin Oğuz Kayabaş ile aynı anda düzenlenen törenin ardından silah arkadaşlarıyla yanyana son yolculuğuna uğurlandı.

Oğlu için düzenlenen tören ardından evlerinde bir başlarına kalan Döndü Çiftçi ve Satılmış Çiftçi kapılarının Muhtar tarafından bile çalınmadığını söyledi. Çiftçi kapılarının sadece oğlunun komutanları ve arkadaşları tarafından aranıp sorulduklarını belirtti. Oğlu ile aynı saldırıda şehit olan askerin ailesini ziyaret etmek için yola çıkan baba Satılmış Çiftçi, Bornova çıkışında kardeşinin kullandığı otomobille hız yaptığı gerekçesiyle radara girdi. Kardeşinin hız sınırını 10 kilometre aştığını öğrenen Satılmış Çiftçi, şehit babası olduğunu ve yine şehit evini ziyarete gittiğini söylediği trafik polislerinden, beklemediği bir yanıt aldığını söyledi. Çiftçi, şöyle konuştu:

"Trafik polisi, 'Bana ne senin şehidinden' diye bağırdı. O an ne yapacağımı bilemedim. Sadece 'Benim oğlum şehit ve kendisi için değil bu vatan için öldü' diyebildim. O cezanın makbuzu halen elimde, parayı elbette ödeyeceğim. Ama gördüğüm o muamelenin acısını hiç unutmayacağım. Oğlum şehit olduktan sonraki 2-3 gün yanımızda olanların hepsi, hiçbir şey yaşanmamış gibi çekildi ve normal hayatlarına döndü. Peki benim yaşantım ne olacak? Ben eşimle acı içerisinde kaldım. Benim ekonomik sıkıntım yok. Kimseden para da istemiyorum. Sadece manevi destek bekliyorum. Bir şehit ailesi olarak çok mu şey istiyoruz?" Anne döndü çiftçi ise, hiç bir devlet büyüğünün kapılarının çalmamalarından yakındı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.