Hava Durumu

Sınıra beton mevzi sevkıyatı

Suriye'de Esed rejimi ve destekçilerinin yoğun saldırıları nedeniyle son 24 saatte 39 bin sivilin daha Türkiye sınırı yakınlarına yakın bölgelere sığınmasının ardından Türkiye'den dikkat çeken bir hamle geldi. TSK, Hatay'da, Suriye sınırındaki birlikler için beton mevzi sevkiyatı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2020 20:48
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2020 20:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sınıra beton mevzi sevkıyatı

Beşşar Esed ordusu ile İran destekli terörist gruplardan oluşan rejim güçleri ve Rusya'nın saldırıları sonucunda, son 24 saatte 39 bin 377 sivil daha yerinden edildi. Yerinden edilenlerin büyük kısmı, Türkiye sınırı hattındaki kamplar bölgesine gelirken, bir kısmı da Türkiye'nin teröristlerden temizlediği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgesine sığınıyor. Tüm bu gelişmelerin ardından Türk Silah Kuvvetleri Hatay'da, Suriye sınırındaki birlikler için beton mevzi sevkiyatı yaptı.

DUVARLAR 2 METRE YÜKSEKLİĞİNDE

Sınırda konuşlu birliklere ulaştırılmak üzere gönderilen beton mevzilerin bulunduğu 7 tır, Reyhanlı ilçesine ulaştı.

İki 2 metre yüksekliğinde, 9 ton ağırlığında ve kurşun geçirmez özelliğe sahip olduğu belirtilen beton mevzilerin, birliklere sevk edileceği öğrenildi. Öte yandan, sınırdaki birliklere, zırhlı personel taşıyıcılar ile askeri araçların bulunduğu konvoy da ulaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.