Hava Durumu

Sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek ve hangi illerde olacak?

Covid-19 tedbirleri kapsamında bayramda sokağa çıkma yasağı uygulanacağı kabine toplantısının ardından açıklanmıştı. Kısıtlama süresince açık olacak kurumlarla ilgili bilgiler de yine geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Peki, sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek?

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2020 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2020 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek ve hangi illerde olacak?

Hafta sonlarında uygulanan ve özel günlerle birleştirilen sokağa çıkma yasağı bu kez 81 ilde uygulanacak. Ramazan Bayramı'nda koronavirüsün yayılımını azaltmak ve kontrol altına tutmak adına uygulanacak olan karar geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Peki, kısıtlama ne zaman başlayacak?

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

81 ilin tamamında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması 22 Mayıs 2020 Cuma günü saat 24:00'te başlayacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAÇ GÜN SÜRECEK?

Kısıtlama arife gününün ilk dakikaların başlayacak ve Ramazan Bayramı bitene kadar devam edecek. Yani sokağa çıkma kısıtlaması toplamda 4 gün sürecek ve bayramın son günü olan 26 Mayıs 2020 Salı günü saat 24:00'te tamamlanmış olacak.

27 Mayıs 2020 Çarşamba günü saat 00:00'dan itibaren kısıtlamanın sona ermesiyle birlikte vatandaşlar yeniden sokağa çıkabilecekler.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki kabine toplantısı Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Ramazan Bayramı'nda 81 ilde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını açıklayarak "Arife gününden bayramın son gününe kadar, 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. İnşallah bayramdan sonra bu tür sınırlamalara ihtiyacımızın olmayacağı bir tabloyla karşılaşacağımıza inanıyorum." İfadelerine yer vermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.