Hava Durumu

Sokağa çıkma yasakları ne zaman bitecek?

Dün yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Türkiye'de aşılma çalışmaları resmen başladı. İlk aşıyı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olurken, vatandaşlar yeni süreçte sokağa çıkma yasağının ne zaman iptal edileceğini merak etmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2021 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2021 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sokağa çıkma yasakları ne zaman bitecek?

Bu hafta içinde yapılan Kabine toplantısı sonrasında açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, corona virüsü ile ilgili kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağını açıklamıştı.

Dün itibariyle e-Devlet ve MHRS sistemi üzerinden aşı randevuları verilmeye başlanırken, Türkiye'de ilk aşıyı ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu.

Tüm bunlar göz önüne alındığında ve aşılama çalışmalarının yaygınlaşmasıyla birlikte, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanacak genelge ile sokağa çıkma yasaklarının iptal edilmesi bekleniyor.

BİLİM KURULU ÜYESİNDEN 15 ŞUBAT UYARISI

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, sokak kısıtlamalarının etkisinin çok güçlü olduğunu gözlemlediklerini belirterek, "Hasta sayısı yaklaşık 1 aylık süreçte 7 binden 1500 civarına düştü. Aşının ilk dozunun yapılacağı zamanı 15 Ocak gibi düşünsek, ikinci doz 28 gün sonra yapılacak, buna göre 15 Şubat sonrasında kısıtlamaların kaldırılmasını düşünmek daha uygun olacaktır" dedi. Prof. Dr. İlhan, hasta sayısı binin altına düşerse okulların da açılabileceğini belirtti. (DHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.