Hava Durumu

Sokak hayvanlarına Osmangazi şefkati

Bursa’da bir ilke imza atan Osmangazi Belediyesi, sokak hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak üzere 30 farklı noktaya otomatik su odakları kurdu.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2012 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2012 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sokak hayvanlarına Osmangazi şefkati
 Yaz sıcaklarının arttığı şu günlerde Osmangazi Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanları için önemli bir adım attı. Daha önce beslenme odakları kuran Osmangazi Belediyesi şimdi de su odakları kurarak, yaz sıcağından bunalan hayvanların su ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Osmangazi Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 40 dereceye yaklaşan yaz sıcaklarında susuz kalan hayvanlar için 30 farklı noktada su odakları oluşturduklarını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ziraat Parkı’na kurulan su odağını da denetleme fırsatı buldu. Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi tarafından sağlık taramasından geçirilmiş bir sokak köpeğinin su içmesini de yakından izledi.


Osmangazi Belediyesi olarak Avrupa’nın en modern tesislerinden Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne sahip olduklarını hatırlatan Başkan Dündar, “Bir yandan sokak hayvanlarının sağlıklaştırılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz diğer yandan da yaz sıcaklarında hayvanların aç ve susuz kalmamaları için belli noktalara beslenme ve su odakları yerleştiriyoruz” dedi.


Şamandıralı otomatik su odaklarının parklardaki çeşmelerle bağlantılı olduğunu söyleyen Başkan Dündar, haznedeki suyun bittikçe otomatik olarak yenilendiğini, böylece daimi olarak suyun varlığını koruduğunu belirtti.

Osmangazi Belediyesi’nin sokak hayvanlarının beslenmelerine yönelik çalışmaları bununla da kalmıyor. Hayvanseverlerle birlikte beslenme odakları oluşturan Osmangazi Belediyesi, şamandıralı otomatik su odaklarının ardından bir de “Kabı bizden, su sizden” kampanyasına öncülük ediyor. Hayvansever gönüllülere su kabı dağıtan belediye, bununla sahipsiz hayvanların susuz bir yaz geçirmesinin önüne geçmeyi hedefliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.