Hava Durumu

Son mesajı yürekleri dağladı

Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan Piyade Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu'nun Trabzon'un Kurtuluş Mahallesi Hacıahmet Sokak'taki evinde yas var.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2012 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2012 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Son mesajı yürekleri dağladı
Erosmanoğlu'nun (21) şehit olduğu haberini alan annesi Nurten, babası Ali Sait, ağabeyi Cemal Erosmanoğlu ve yakınları, gözyaşlarını tutamadı. Evin girişine Türk bayrağı asıldı.

Baba Ali Sait Erosmanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun şehit olduğu haberini komutandan öğrendiğini belirterek, ''Sabah haberleri dinledik hiçbir tarafta isimleri çıkmayınca jandarmaya gittik, orada komutan Allah razı olsun bize bilgi verdi. Acı haberi alınca yıkıldık'' dedi.


Şehit babası: Gerekirse bende giderim

Oğlunun terhisine 6-7 ay kaldığını ifade eden Ali Sait Erosmanoğlu, ''Zaman zaman telefonla konuşuyorduk. En son 15 gün önce konuştuk. Hastaneye gideceğim ellerimde titreme var dedi. Başka herhangi bir şey söylemedi'' diye konuştu.
Tüm askerlerin kendi evladı olduğunu bildiren Erosmanoğlu, ''Benim bir evladım şehit oldu ama şehit olan tüm askerlerin acısı bizim acımızla aynı. Allah'ın takdiridir. Vatanımız bölünmez. Benim bir oğlum gider, arkadan bin daha gider, ben de giderim. Hiç fark etmez'' dedi.

"Ağabey belkide gelemem, belkide son görüşmelerimiz''
Şehit Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu'nun ağabeyi Cemal Erosmanoğlu (31) ise kardeşi ile son telefon görüşmesinde, ''Ağabey belkide gelemem, belkide son görüşmelerimiz'' dediğini belirtti.


"Dinsin artık bu acı''
Ağabey Erosmanoğlu, ''tecrübesiz askerlerin çatışmaya gönderilmemesi'' gerektiğini ifade ederek, ''Bu kadar olmaz. Yıllarca milletin canı yandı. Dinsin artık bu acı'' diye konuştu.

Amatör futbolcu olan şehit Ali Yasin Erosmanoğlu'nun 4 kardeşi bulunduğu öğrenildi.
Bu arada, Trabzon Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Dursun Ertuğrul ile bazı askerler, aileyi ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Şehidimizin Facebook'ta son paylaşımlarından biri




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.