Hava Durumu

Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz oldu!

AS TV'de yayınlanan 'Sönmez Medya Buluşmaları'na konuk olan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, çalışmaları devam eden Yıldıztepe ve Taş Mektep projelerine dikkat çekerek, "Bu projeler hayata geçtiğinde Mudanya'da işsizlik ve yoksulluk sıfırlanacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2020 08:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2020 08:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz oldu!

Her hafta AS TV'de yayınlanan 'Sönmez Medya Buluşmaları' programının konuğu olan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mudanya'da hayata geçen ve halen çalışmaları süren vizyon projelerini anlatan Türkyılmaz, Yıldıztepe Projesini 'asrın projesi' olarak nitelendirdi. Yıldıztepe Projesi'nin ilçeye büyük değer katacağına işaret eden Türkyılmaz, "Bu projenin değeri milyarlarla ölçülemez. İddia ediyorum, birkaç sene sonra Türkiye'nin en zengin belediyelerinden biri Mudanya Belediyesi olacak. Mudanya'da şunu hedefliyoruz; sıfır yoksulluk ve sıfır işsizlik. Bütün projelerimizi bu amaçla yapıyoruz. Yıldıztepe Projesi, yaratacağı istihdamla Mudanya'ya değer katacak" dedi.

DEĞER KATAN PROJELER

Tirilye Taş Mektep Projesi hakkında da bilgi veren Türkyılmaz, "Şuanda doğrama işlerine başlandı. Birkaç ay içerisinde bitecek. En önemli kısımları olan altyapı kısımları yapılıyor. Aynı zamanda zemin sağlamlaştırma çalışmaları da yapılıyor" diye konuştu. Türkiye'nin en büyük kreş ve anaokulu olan Zübeyde Ana Çocuk Akademisi'nde önümüzdeki yıl eğitime başlanacağını belirten Türkyılmaz, "Kapalı yüzme havuzundan, atölyelere varana kadar 3-4-5 yaş grubundaki çocuklarımızın bilimsel akademide buluşmasını sağlamış olacağız" dedi. Diğer projelerin de devam ettiğini ifade eden Türkyılmaz, halı saha sayısının 25'e çıktığını, bazı köylere basket sahası yapmaya başladıklarını, 10 bin metrekare alanda köpek parkuru, basket, tenis sahaları, bisiklet ve yürüyüş yolları bulunan parkın açılışını da yakında yapacaklarını söyledi.

ÖĞRETMENEVİ HALKA AÇILACAK

Mudanya Belediyesi'nin geçmiş dönem başkanı AK Partili Hasan Aktürk döneminde meclis kararı olmaksızın Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilen Mudanya Öğretmenevi, 8 yıl sonra Mudanya Belediyesi mülkiyetine geçti. Tahsisin iptali için dava açılırken, mahkeme Milli Eğitim Bakanlığı'nın itirazını reddederek, Mudanya Belediyesi'ni haklı buldu. Öğretmenevi Mudanya Belediyesi himayesinde sosyal tesis ve hizmet binası olarak hizmet vermeye devam edecek. Türkyılmaz, mülkiyeti belediyeye ait olan öğretmenevinin kullanım hakkının da mahkeme kararıyla kendilerine geçtiğini ve kalitesinin artırılarak Mudanya halkına hizmete devam edeceğini belirtti.

DEPREM HAZIRLIĞI

Mudanya'da olası depreme karşı alınan önlemleri de anlatan Türkyılmaz, daha önceki belediyelerin geçmişe dönük depremle ilgili hiçbir çalışma yapmadığını, binaların sağlık raporlarının dahi olmadığını söyleye-rek şöyle konuştu: "Bütün binaların, özellikle geçmiş dönemlerde yapılan binaların testleri yapılacak, raporları hazırlanacak. Elde ettiğimiz verilerle birlikte somut bir şekilde Mudanya'nın bütününü kentsel dönüşümle buluşturmaya çalışacağız.Mudanyalıların görüşünü de alarak bir proje hazırlayacağız. Mudanya; tarihi, kültürel ve doğal SİT alanları olan mükemmel bir kent. Bu değerleri koruyarak, kentsel dönüşümle daha çağdaş bir Mudanya'ya ulaşabiliriz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.