Hava Durumu

Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz oldu

AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'na konuk olan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 2020'de sosyal yaşama yönelik projelere hız vereceklerini belirterek, "Yıldırım'ın dinamik yüzünü ortaya çıkaracağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2020 08:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2020 08:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz oldu

AS TV'de yayınlanan 'Sönmez Medya Buluşmaları'na konuk olan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 2020 hedeflerini açıkladı.

2020'yi 'fen işleri yılı' ilan ettiklerini söyleyen Yılmaz, asfaltlama, yeni yolların yapımı, parkların bakım onarımına öncelik verdiklerini söyledi. 500 bin metre kareden fazla bir yeşil alanı bu dönem Yıldırım'a kazandıracaklarını açıklayan Yılmaz, "Balaban Mesire Alanı'nı bu yıl bitirmiş olacağız. 75.Yıl Kent Parkı'na başladık, bu yıl içinde bitecek. Gökdere Millet Bahçesi'ne Bakanlığımızın desteği ile başlamış olacağız. Vakıfköy Kent Parkı'nı 23 Nisan'da hizmete açacağız" dedi. 2020'de soysal yaşam projelerine öncelik vereceklerini ifade eden Yılmaz, seçim döneminde söz verdikleri kültür merkezi için yer baktıklarını dile getirdi.

EN BÜYÜK SORUN iMAR

Yıldırım'ın öncelikli probleminin imar olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: "Çünkü şehrin 3'te birinde imar planlama ve uygulama problemleri var. Bu sadece Yıldırım'ı değil Türkiye'deki pek çok kentin problemi. Ve bu problem birçok noktada belediyeleri aşıyor. Doğru çözüm için öncelikle doğru teşhisi koymak lazım. Plan bütünlüğünün sağlanması için yasal bir düzenleme gerekiyor. Hisseli parseller büyük sorun. 25 bin tane hisseden bahsediyoruz. Bakanlığımız bununla ilgili yasal düzenleme için çalışma yapıyor." İmar barışından sonra bazı bölgelerdeki binalara elektrik ve su aboneliği bağladıklarını fakat doğalgaz bağlayamadıklarını anlatan Yılmaz, "Orada mülkiyetler elde edilmediği için birtakım sıkıntılar vardı. Bununla ilgili de bir kanun değişikliği talebimiz var" dedi.

ADA BAZLI DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşümle ilgili düşüncelerini de paylaşan Yılmaz, ada bazlı dönüşümü örnek gösterdi. Millet Mahallesi'nin buna bir örnek olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Ada bazlı dönüşüm çok daha pratik bir yöntem. 2 bin, 3 bin metre karelik bir alanda dönüşüm gerçekleştirebilir ve kendi donatı alanlarını da kendi içerisinde bütüncül bir şekilde çıkarabilirsin. Dolayısıyla kentsel dönüşüme bu yönü ile bakmak çok daha doğru olacaktır" açıklamasını yaptı. Mevlana Mahallesi'nde, 11 Eylül Bulvarı'na cephe olan bir bölgede bir kentsel dönüşüm yapacaklarını anlatan Yılmaz, "Burada TOKİ eliyle 650 konut yapacağız. Vatandaş bize olan borcunu 5 yılda ödeyecek. Bu şekilde kentsel dönüşüme hız vereceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

TARİHİ KİMLİK VURGUSU

Şehrin tarihi kimliğini ön plana çıkaracak çalışmalar yapacaklarının altını çizen Yılmaz, "Yıldırım Külliyesi ve çevresi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Yeşil, Emirsultan, Umurbey aslında çok ciddi bir güzergah. Fen işleri yılı kapsamında bu güzergâhtaki birtakım cephe sağlıklaştırma ve yürüyüş yolları ile ilgili çalışmalar yapacağız. İncirli'den Yeşil'e, Emirsultan'a uzanan bölgeyle de ilgili çalışmalarımız var. Yıldırım'ı bir buluşma noktası haline getireceğiz. Bu dönem Yıldırım dinamik bir yüze kavuşacak" diye konuştu.

SOSYAL BELEDiYECiLiK

Sporun kalbinin Yıldırım'da atması için de çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Yılmaz, aralık ayında hizmete açılan Naim Süleymanoğlu Spor Merkezi'nin, Türkiye'nin en önemli spor tesislerinden biri olduğunu söyledi. Bir buçuk ayda 1300 öğrenciye hizmet verdiklerini dile getiren Yılmaz, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için mahallelerde de spor tesisleri kurduklarını, 10'dan fazla noktada da basketbol noktası oluşturduklarını anlattı. Kadın spor merkezlerinin sayısını artıracaklarını belirten Yılmaz, bu çalışmaları yaparken engelli çocukları da unutmadıklarını kaydetti. Yılmaz, "Naim Süleymanoğlu'nda 28 özel öğrencimiz var. Otistik, zihinsel engelli, görme engelli çocuklarımız bunlar. Birebir eğitim veriyoruz" dedi.

UYUMAYAN KÜTÜPHANE

Eğitim ve kültür alanında da önemli çalışmalara imza attıklarına dikkat çeken Yılmaz, "Bu anlamda bizim ek hizmet binamızda bulunan mekanı, uyumayan kütüphaneyle çocuklara servis edeceğiz. Bunun da tadilatına başladık. Mayıs ayında bitmiş olacak. 7 gün 24 saat hizmet verecek. İçinde bilgisayar odası, konferans salonu olacak. Gençlik merkezleriyle, yeni kültür merkezleriyle birlikte mahallelerimizde kuracağımız sosyal yaşam merkezleriyle ilçeye hareketli mekanlar kazandırmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.