Hava Durumu

Sorun görürsem gereğini yaparım

Alkol yasası için daha önce "yasak değil düzenleme" diyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bu kez "sorun görürsem gereğini yaparım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2013 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2013 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sorun görürsem gereğini yaparım

Gül, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’i dün Çankaya Köşkü’ndeki kabulünde, yasayı incelettiğini de söyledi. Gül, onay için önünde bekleyen alkol kullanımına ciddi kısıtlamalar getiren yasa için, “Anayasal sorun görürsem gereğini yaparım” dedi.

Palandöken de Gül’e, “Yasayla ilgili endişelerimiz var. Yasa, yeni düzenlemelere uyulması için üç aylık bir süre öngörüyor, Esnaf buna hazır değil. Üç ayda bunların uygulanması mümkün değil, büyük sıkıntı içinde olan esnafın ciddi tepkisi var, yasa tekrar incelensin, bu daha makul bir süreye bağlansın” dedi.

Palandöken’ın, Taksim Gezi Parkı’nda başlayıp ülke geneline yayılan eylemlerde esnafın büyük zarar gördüğünü de belirterek, “Eylemler nedeniyle caddelerin kapatılması, insanların erkenden evlerine çekilmesi, eylemlerde kırılan cam çerçeve nedeniyle büyük zarar var, bu zarar kim tarafından nasıl karşılanacak?” sözlerine de Gül, bu konuyu ilgili bakanlarla görüşeceğini söyledi. Palandöken’in dün görüştüğü Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da, “Esnafın zararının karşılanması için çalışma başlatıldı” dedi. Yazıcı, çalışmanın son şeklini Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’ye dönmesinden sonra alacağını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.