Hava Durumu

Sosyal mesafeli Hıdırellez kutlaması!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, geleneksel Hıdırellez kutlaması, Karınca Deresi'nde yapıldı. Corona virüs salgını nedeniyle bu yıl az sayıda vatandaşın katıldığı ve sosyal mesafenin dikkate alındığı kutlamada dilekler tutulup, dereye taş atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2020 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2020 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sosyal mesafeli Hıdırellez kutlaması!

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen ve Burhaniye ilçesinde, asırlardır kutlanan Hıdırellez, bu yıl corona virüs gölgesinde yapıldı. Önceki yıllarda yüzlerce kişinin katıldığı Karınca Deresi'ndeki kutlamaya, bu yıl az sayıda vatandaş katıldı. Sosyal mesafeye dikkat eden vatandaşlar, topladıkları taşları, dilek tuttuktan sonra dereye attı.

Corona virüs salgınının sona ermesi için dilek tuttuğunu söyleyen Mustafa Ceylan, "Ramazan ayında corona virüsten kurtulmak için Allah'ın izniyle dileğimizi diledik. Dualarımızı ettik. İnşallah şu virüsten kurtuluruz" dedi.

Hıdırellez'i yıllardır kutladıklarını ifade eden Sebahat Kaya ise, "Her sene çoluğumuza çocuğumuza sağlık sıhhat, huzur ve iş dileriz. Bu sene virüs var ama biz yine de kutlamamızı yerine getirdik. Virüs var ama, bizi korkutamaz" diye konuştu.

Asuman Sezer de "'Kızımın kazancı bol olsun' dedim. Borçlarımızı ödeyelim dedik. Allah bizi bu zor durumdan kurtarsın dedik" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.