Hava Durumu

Sözümün arkasındayım

Bursa mitinginde ''Vur de vuralım, öl de ölelim'' sloganına karşılık, ''Merak etmeyin onun da zamanı gelecektir'' ifadesine yönelik eleştirileri yanıtlayan MHP Lideri Bahçeli, ''Bugün de bu sözümün sonuna kadar arkasındayım. Herkes bilsin ki yeri, zamanı geldiğinde ne yapacağımız ve neyi göze alacağımız mutlaka görülecek, tümüyle de anlaşılacaktır'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2013 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2013 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sözümün arkasındayım

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

MHP Lideri Bahçeli, hafta sonu gerçekleştirilen Bursa mitinginde 'Vur de vuralım, öl de ölelim' sloganına karşılık, ''Merak etmeyin onun da zamanı gelecektir'' ifadesini kararlılıkla kullandığını belirterek, ''Bugün de bu sözümün sonuna kadar arkasındayım. Herkes bilsin ki yeri ve zamanı geldiğinde ne yapacağımız ve neyi göze alacağımız mutlaka görülecek, tümüyle de anlaşılacaktır. MHP geçilmeden hain niyetler amacına ulaşamayacaktır'' dedi.

'TAKTİK BİR HAMLE'

MHP Lideri, eylemsizlik ilan eden PKK'nın sınırdışına çekilme süreci ile ilgili olarak ise, ''Teröristler zaten sınır ötesinde. Kandil neresi, Mahmur Kampı neresi? Türkiye sınırları içerisinde mi? PKK'nın ateşkes kararı günü kurtarmaya yönelik taktik bir hamledir'' değerlendirmesinde bulundu.

'HAKİMLER, SAVCILAR NEREDE?'

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında alanda Türk bayrağı olmamasını eleştiren Bahçeli, ''Cumhuriyet’i savunmakla sorumlu hakimler, savcılar nerededir, nereye gitmişlerdir?'' diye sordu.

Bahçeli, ''Böyle bir kepazelik yaşanmamıştır. Kanlı teröristi övme ne zamandan beri olağandır? Türk bayrağının inmesine göz yummaya, canilerin mesajlarını olağan gibi göstermeye hangi kitapta izin vardır?

Savcılar, hakimler nerede? Şayet 21 Mart tarihinde Diyarbakır'da olanlar suç değilse bundan sonra neye suç diyeceğiz, neyi suç göreceğiz? Rengini şehit kanımızdan almış ay yıldızlı bayrağımızı lekeletmeye hangi faninin gücü yetecek? Olanları görmezden mi gelelim? Bayrağın aşağılanmasına sessiz mi duralım? Bu şanlı bayrak size rağmen var olacak'' diye konuştu.

TERÖRE ÇÖZÜM ARAYIŞI

''AK Parti-BDP ilişkisi yüzeye çıkmıştır. Hükümet bu oyuna nasıl gelmiştir?'' diyen MHP Lideri Bahçeli, ''Başbakan lafı dolandırmadan, dobra dobra konuşmalıdır. Başbakan Erdoğan, İmralı canisine neyi ya da neleri peşkeş çekmiş, hangi sözleri vermiştir?

BAŞBAKAN'A NAMERTSİNİZ YANITI

Başbakan 'Siz bu iddiayı ispat etmediğiniz müddetçe namertsiniz' diyor. Kötü sözü faiziyle sahibine iade ediyoruz. Başbakan millete verdiği sözü değil, başkalarına verdiği sözü bir bir tutmaktadır. Sayın Başbakan belki unutmuşsundur; belki de hafıza kaybına uğramışsındır. Böyle bir polemiğe girerek İmralı’yla görüşmediğine dair bizi şerefsizlikle suçlamıştın. Kimin şerefsiz olduğu ortaya çıkmış, kötü söz sahibine iade edilmiştir'' dedi.

AKİL ADAMLAR KOMİSYONU

Bahçeli, teröre çözüm arayışında rol alması beklenen akil adamlar fikrini PKK'nın iki numaralı ismi Murat Karayılan'ın dayattığını iddia etti. Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:

''Başbakan'a göre bu zevat (akil adamlar) milleti PKK'ya hazırlayacaktır. Terör biterse bizim de kapımıza kilit vuracağımızı açıklamışlar. MHP bunlar gibileri yene yene, iftira seline kapılanların oyunlarını bozarak 44 yılını geride bıraktı. MHP, aynısını yine yapacak. Bunların dilekleri gerçekleşseydi gökten ne yağacağını herkes bilirdi. MHP milletin refahı için her şeyi göze alan milli ruh, milliyetçi şuurdur.''

İSRAİL'İN ÖZÜR DİLEMESİ

MHP Lideri Bahçeli, 3 yıl önce meydana gelen 9 Türk'ün hayatını kaybettiği Mavi Marmara baskınıyla ilgili İsrail'in özür dilemesi ve tazminat ödemeyi kabul etmesi konusunu da değerlendirdi.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Erdoğan'dan telefonda özür dilediği sırada ABD Başkanı Obama'nın da orada olduğunu hatırlatan MHP Lideri, özür için ''Obama talimatlı, bölgesel hesaplı görülmeli. Tesadüf görülmemeli. Hedef Suriye'dir, hedef İran'dır. Biz başında beri özür ve tazminattan bahsettik. ABD Başkanı telefon diplomasisi ile aralarını bulmuştur. AKP hükümeti bölgesel projeler kapsamında İsrail'e yaklaştırılmıştır'' şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.