Hava Durumu

SpaceX, NASA astronotlarını uzaya gönderecek

SpaceX, tekrar gözünü yukarılara dikti. Elon Musk,bu sefer de NASA astronotlarını uzaya göndermeyi planlıyor. En son bir astronotun Amerika topraklarından uzaya gitmesinin üzerinden neredeyse 10 yıl geçti. SpaceX, Mayıs ayında bu durumu değiştirmeye hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2020 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2020 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
SpaceX, NASA astronotlarını uzaya gönderecek

Elon Musk'ın roket firması SpaceX, Crew Dragon aracıyla, NASA programı kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonuna astronotlarını gönderme hazırlığı içindeydi. Salı günü SpaceX operasyon müdürü Gwynne Shotwell,Washington Satellite Konferansında yaptığı açıklamada, Mayıs ayında Falcon 9 roke

Crew Dragon, 7 Mayıs tarihinde Florida Kennedy Uzay Merkezinden fırlatılacak. NASA astronotlarından Doug Hurley ve Bob Behnken daha önce de başarıyla yaptıkları gibi uzay istasyonuna gidip gelecek.

ti ile astronotlarını göndermeyi planladıklarını söyledi.

Açıklamalara göre, görevin ne kadar süreceği henüz bilinmiyor. Astronotlar şu anda uzun kalmaları ihtimaline karşı yoğun bir hazırlık aşamasında ve eğitim görüyorlar.

Roketlerin birden fazla kez kullanılması planlanıyor. Daha önce bu duruma şüpheyle yaklaşıldıysa da, Shotwell Crew Dragon aracıyla birden fazla uçuş yapılabileceğini söylüyor. Ayrıca NASA'nın da bu durumu olumlu karşılayacağını belirtmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.