Hava Durumu

Spotify HiFi ile yüksek kaliteli müzik geliyor

Kullanıcılara daha kaliteli müzik sağlayacak olan Spotify HiFi için tarih bilgisi geldi. Kullanıcıların müzik dinleme deneyimini üst seviyeye çıkaracak olan özellik için Spotify tarafından bir video yayınlandı. Billie Eilish ve Finneas ile hazırlanan videoda, yüksek kaliteli sesin önemi ve nasıl olacağına dair bilgiler paylaşıldı. Bununla birlikte Spotify kullanılan ülkelerin sayısının arttığı da kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2021 08:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2021 08:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Spotify HiFi ile yüksek kaliteli müzik geliyor

Müzik platformu, abonelerine daha yüksek kaliteyi hissettireceği yeniliği paylaştı. Söz konusu özelliğin Spotify yüklü cihazlarda ve Spotify Connect özellikli hoparlörlerde kullanılacağı belirtildi. Yeni özellikle müziklerin tam anlamıyla "duyulabileceği" aktarıldı.

Spotify HiFi için tarih detayı paylaşıldı

Spotify, YouTube kanalı aracılığıyla yeni özelliğin duyurusunu yaptı. Abonelerin daha yüksek kalitede müzik dinleme isteğine kulak veren platform, müzik kalitesinin çok düşükten çok yükseğe manuel ayarlama imkanını açıkladı. Bu özellikle de herhangi bir kalitesi kaybı olmadığı belirtildi. Bu özelliğin başka müzik platformları tarafından Android'de kullanıldığı biliniyordu.

Spotify'ın, HiFi ile müziklerde daha fazla derinlik ve netlik kazandıracağı aktarılıyor. Bu özelliğin sıradan müzik kullanıcılarına olduğu kadar profesyonelce ilgi duyan kişiler için de önemli olduğu belirtiliyor. Sanatçı Billie Eilish videodaki konuşmasında, "Yapıldığı şekilde duyulmasını istediğimiz müzikler yaptığımız için bu [özellik] gerçekten önemli." dedi.

HiFi, müzik aletleri tarafından kaydedilen sesi dinleyiciye gerçeğinden neredeyse farksız olarak aktarabilme özelliği anlamına geliyor. Bu nedenle sanatçıların ilgi duyduğu konular arasında yer alıyor. Spotify'ın yeni özelliğinin bu yıl içinde kullanıma alınması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.