Hava Durumu

Sudanlı gençlerin Bursa çıkarması

AK Parti’nin yurtta ve dünyada ses getiren teşkilatlarının işleyişini yerinde görmek için Türkiye’ye gelen Kuzey Sudan Milli Kongre İktidar Partisi Gençlik Kolları, Bursa İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Kuzey Sudanlı gençler İl Başkanı Sedat Yalçın’la görüşüp, parti teşkilatlanması hakkında bilgi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2013 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2013 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sudanlı gençlerin Bursa çıkarması

Kuzey Sudanlı gençleri yeni il binasının toplantı salonunda ağırlayan AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AK Parti’nin 11 yıldır Türkiye ve Müslüman dünyası için önemli bir görev yürüttüğünü belirten Yalçın, “Yaptığımız çalışmaların sadece Türkiye’yi değil, Balkanlar, Orta Asya, Ortadoğu, Afrika’daki kardeşlerimizi de ilgilendirdiğini biliyoruz. Bu coğrafyanın imkânlarını maalesef süper güçler adeta sömürdüler. Bu coğrafyanın insanları kendi kaynaklarını kullanabilmeleri, iyi eğitim görmelerine, kendi toplumlarını iyi yönetmelerine ve güçlü olmalarına bağlı. Çok çalışmalıyız ve birbirimizle dayanışmamızı arttırmalıyız. Topyekûn bir güç olarak dünyanın huzurunda adaletin savunucusu olmalıyız” dedi.

GEZİ PARKI OLAYLARI…

Başkan Yalçın, daha sonra Sudan heyetinin AK Parti teşkilatlarına ilişkin sorularını cevapladı. Heyetin son günlerde Türkiye gündeminin birinci maddesi olan Gezi Parkı protestolarını da sorması üzerine Yalçın şu açıklamayı yaptı: “Türkiye, AK Parti iktidarı döneminde yaptığı reformlarla çok önemli yere oturdu. Türkiye artık içe kapalı bir ülke değil. Bölgesinde etki alanı son derece geniş ve vizyon koyan bir ülke. Türkiye artık kendi uçağını, tankını, helikopterini, deniz altısını yapan, dev köprüler inşa eden, hızlı tren sistemini yayan, IMF’ye borcunu ödemiş, dünyada artık dikkat çeken bir ekonomik güce ulaşmış, dışa bağımlılığı azalmış, terör meselesini çözen Türkiye, artık üzerinde hesabı olanlar bakımından riskli bir ülke olarak görülüyor. Şu anda Türkiye’de yapılan gösterileri haklı kılacak herhangi bir somut olay yok. Kişilerin özel hayatlarına müdahale veya hürriyetlerini kısıtlama bakımından herhangi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Ama bunlar varmış gibi bu olaylar başlatıldı. Sosyal medya ve dış basın Türkiye’deki olayları dışarıya tamamen yanlış yansıttı. Ama Türkiye bu tür saldırıları kesinlikle karşılayacak güçtedir ve büyük bir özgüvene sahiptir. Türkiye içerden ve dışardan bu oyunu oynayanları da bütün dünyaya deşifre edecektir”.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.