Hava Durumu

Taksi şoförünü katleden cani:Müşteki acısına yenik düşmesin

Taksi şoförlüğü yapan üniversite öğrencisi Nihat Elçi'yi başından vurarak öldüren Mehmet Ayçiçek son savunmasında, "Eğer müştekinin yüreği soğuyacaksa verilecek cezaya saygı duyuyorum" dedi. Mahkeme Ayçiçek'i ağırlaştırılmış müebbet ve 8 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2021 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2021 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Taksi şoförünü katleden cani:Müşteki acısına yenik düşmesin

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada tutuklu sanık Mehmet Ayçiçek hazır edildi. Hayatını kaybeden Nihat Elçi'nin annesi Zatiye Hacıoğlu ile nişanlısı Tuğba Ergun da müşteki olarak duruşmada hazır bulundu. Önceki celse verilen mütalaaya karşı beyanı sorulan anne Zatiye Hacıoğlu sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Son savunması sorulan sanık Mehmet Ayçiçek ise içinde bulunduğu durumdan çok rahatsız olduğunu söyleyerek, "Sahip olduğum edepli yaşamdan bu duruma düştüğüm için çok rahatsızım. İnsan olduğumu unutuyorum. Vicdanen çok rahatsızım, çok pişmanım. Ben başı boş serseri bir insan değilim" dedi.

"MÜŞTEKİ ACISINA YENİK DÜŞMESİN"

Mütalaayı kabul etmediğini söyleyen sanık, "Yaşama değerlerimi öldüren bu mütalaayı kabul etmiyorum. Müştekinin acısına yenik düşmesini istemiyorum. Ceza almamı istiyorsa, eğer yüreği soğuyacaksa verilecek cezaya saygı duyuyorum" dedi. Alınan beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme sanık Mehmet Ayçiçek'i, "nitelikli kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca sanığı, "nitelikli yağma" ve "ruhsatsız silah kullanma" suçlarından da 8 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.